Tarmo Riitmuru ajab end suveks vormi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tarmo Riitmuru
Tarmo Riitmuru Foto: Liis Treimann

Vigastusest kosuv Viljandi Sakala kergejõustikuseltsi liige Tarmo Riitmuru lõpetas Eesti talvised mitmevõistluse meistrivõistlused 5589 punkti ja neljanda kohaga.


«Päris normaalne võistlus tuli välja,» võttis ta reedel ja laupäeval Tallinnas peetud mõõduvõtu kokku.


Tänavused Eesti täiskasvanute seitsmevõistluse tiitlivõistlused peeti paralleelselt rahvusvahelise võistlusega, kus eestlastele pakkusid konkurentsi Kuuba ja Läti atleedid.



6156 punktiga tuli Eesti meistriks ja võistluse võitjaks Mikk Pahapill. Teine oli kuubalane Leonel Suarez, kes kogus 5964 punkti. Eestlastest paremuselt teise ja mõõduvõtu kolmanda punktisumma 5908 korjas Andres Raja.


Tarmo Riitmurust eespool lõpetasid veel kuubalane Yunior Diaz (5779 punkti) ja eestlane Hendrik Lepik (5631).



24-aastane Viljandimaa mitmevõistluse esinumber Tarmo Riitmuru uuendas seitsmevõistluse viimasel alal, 1000 meetri jooksus ajaga 2:41,38 oma isiklikku rekordit.


«Terve teine päev kujunes mulle edukaks: ületasin oma parima teise päeva tulemust 100 punkti võrra,» rõõmustas ta.



Juba peaaegu aasta on Riitmuru tervisehädade tõttu mitmevõistlusest eemal olnud. Oma sõnul polnud ta äsjasteks tiitlivõistlusteks korralikult valmistunud ja võttis neid pigem kui enese proovilepanekut.



«Arvestades seda, et olen pikka aega harjutanud peamiselt vaid teivashüpet ja teistele aladele vähe tähelepanu pöörata saanud, tegin kokkuvõttes väga korraliku seitsmevõistluse,» arutles sportlane ning lisas: «Vigastus on nüüd lõpuks taandumas, ehkki päris korras selg veel pole.»



Praegu valmistub Tarmo Riitmuru abimeeste Enn Roosi ja Rein Soku õpetussõnadele tuginedes suviseks võistlushooajaks, mille üks eesmärke on täita Euroopa meistrivõistluste norm.



Ehkki suvel Hispaanias peetavate tiitlivõistluste kümnevõistlusest osavõtu norm 7725 punkti märgiks Riitmuru elu parimat tulemust, ei pea ta selle kogumist utoopiliseks. Tema senine parim kümnevõistlus lõppes 7626 punktiga.


«Eesmärke on teisigi, aga kõike korraga ei saa. Edasi tuleb liikuda samm-sammult,» lausus sportlane.



Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles