Mulgi suusamaraton ootab Abja-Paluojal osalejaid

, Abja vallavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
27. veebruaril sõidetakse Abja-Paluojal Mulgi suusamaraton.
27. veebruaril sõidetakse Abja-Paluojal Mulgi suusamaraton. Foto: Elmo Riig / Sakala

27. veebruaril sõidetakse Abja-Paluojal Mulgi suusamaraton. Igal lool on aga oma eellugu.


Abja kandis on ikka olnud tulihingelisi spordielu edendajaid ja sportlasi. 1970. aastal korraldas tolle aja kohta suurejoonelise suusaürituse Vello Akkel. Nüüd, nelikümmend aastat hiljem, tuli ta välja ettepanekuga seda suusamatkana teoks saanud ettevõtmist vääriliselt tähistada.



Mõte idanes ning suusaürituse algatusgruppi kutsutud, ajaloolisel matkal Abja-Paluoja — Kulla — Mäkiste — Pöögle — Indu mäed — Abja mõis — Abja-Paluoja rajakorraldajana osalenud Abja keskkooli abiturient, nüüdne Karksi-Nuia spordikooli direktor ja Halliste kooli kehalise kasvatuse õpetaja Leo Liiber pani ette hakata korraldama Mulgi suusamaratoni.



Rada kulgeks neljakümne aasta tagust marsruuti arvestades läbi Abja, Halliste ja Karksi valla maade. Maratoni algus ja lõpp jääksid Abja gümnaasiumi staadionile. Peale Abja valla lööksid tulevikus korraldamisel kaasa Halliste ja Karksi vald.



Tänavune Mulgi suusamaraton peab siiski veel läbi ajama kitsamates tingimustes, sest tulevase raja tarvis on vaja saada kooskõlastus maaomanikega ja võssa kasvanud mäeküljed puhastada. Sel aastal tuleb maraton 27. veebruaril Abja gümnaasiumi staadionil ja suusaradadel.



Kell 11 saavad stardi 5-kilomeetrisel distantsil osalejad, kel aega ei fikseerita ja kelle hulgas paremusjärjestust välja ei selgitata. Kõik raja läbinud saavad diplomi. Registreerimine on kohapeal ja lõpeb pool tundi enne starti. Suusasõit on kõigile tasuta.



Kell 12 on Mulgi suusamaratoni start. 20-kilomeetrine maraton sõidetakse viiekilomeetrisel ringil vabatehnikas. Kõikide osalejate aeg ja koht fikseeritakse. Kolme paremat mees- ja naissõitjat ning vanuseklasside parimaid autasustatakse karikaga. Kõik osalejad saavad diplomi oma aja ja kohaga.



Registreerimine on kohapeal ja lõpeb 30 minutit enne starti. Täiskasvanutele on osavõtutasu 50 krooni, õpilastele ja pensionäridele on sõit tasuta.



Kõigile osalejatele pakutakse kuuma jooki ja sööki. Lisainfot saab telefonil 5341 5281.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles