Ugalas näitas oskusi paarsada noort tantsijat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Ugalas aset leidnud «Koolitantsu» Viljandimaa voor läks esinejate ja korraldajate rõõmuks täissaalile ning tõi mitmel korral publiku näole naeratuse.


«Mul on väga hea meel, et otsustasime tänavu valida tantsupäeva kohaks Ugala,» ütles «Koolitantsu» peakorraldaja Marge Ehrenbusch. «Varasematel aastatel oleme üritust korraldanud kultuurimajas, kuid seal on meil rahva mahutamisega raskusi olnud.»

Ta tunnistas, et oli enne etendust kartnud saali pooltühjaks jäävat. «Publikut tuli aga palju ning kõik elasid väga mõnusalt tantsijatele kaasa!» kiitis Ehrenbusch.

«Koolitantsu» Viljandimaa korraldaja Anu Söödi andmetel oli festivalil üle 400 piletiga pealtvaataja, kellele lisandusid kutsetega külalised.

Tantsupäeval oli 183 esinejat, neist 18 olid poisid ja 165 tüdrukud. Üles astus seitse truppi, kes esitasid 21 tantsu.

Marge Ehrenbuschi tähelepanekut mööda on festivalitantsude hulk Viljandimaal aastate jooksul vähenenud. Tänavusele tantsupäevale andis tema hinnangul näo CRJG Hebe, kelle eri koosseisud tõid lavale kaheksa tantsu.

«Hebe on aastate jooksul teinud arengus väga suure hüppe. Tore on näha, et tantsulooja on mõtlev inimene,» tunnustas peakorraldaja.


See, millised Viljandimaa tantsud aprilli algul peetavale lõppkontserdile pääsevad, selgub 1. märtsiks. Et tänavu piirkondlikke festivale ei korraldata, peab žürii enne otsuse tegemist ära vaatama kõik maakondlikud voorud.
Finaalvõistlusele pääseb kogu Eestist umbes sada tantsu.

Seda, kas ja kuidas «Koolitants» järgmisel aastal jätkab, ei osanud Marge Ehrenbuch veel öelda. «Kõik sõltub sellest, kuidas me käesoleva festivaliga rahaliselt välja tuleme ja kui palju meie ettevõtmist toetatakse,» selgitas ta.

Viljandi tantsupäev läks korraldajate hinnangul aga hästi korda.

Praegu on lahtine veel see, kes on festivali järgmise aasta peakorraldaja.
Tänavu viiendat aastat seda tööd tegev Marge Ehrenbusch on otsustanud ameti maha panna, et anda teed uute mõtete ja energiaga juhile.

«Oleme meeskonda kaasanud uue peakorraldaja kandidaadi, kes püüab end tantsupäevadel kõigega kurssi viia,» kõneles ta. «Pärast seda otsustame, kas temast saab uus peakorraldaja või mitte.»

«Koolitantsu» finaal leiab aset 3. ja 4. aprillil Tallinnas Salme kultuurikeskuses.

ERIPREEMIAD
Viljandimaa tantsupäeval žüriilt eripreemia pälvinud tantsud ja juhendaja.

• CRJG Hebe «Värviline ja vetrub»
• CRJG Hebe «Kunn on tagasi!»
• CRJG Hebe «Andkem maailmale uus biit!»
• S-Stuudio «Svingipalavik».
• CRJG Hebe juhendaja Ave Alvre, kes saab valida endale tasuta
täienduskoolituse Viljandi kultuuriakadeemia lavakunstide osakonna kursuste hulgast.
Allikas: korraldajad
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles