Repliik: Kokku tulid tuhanded

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helgi Kaldma
Helgi Kaldma Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedest pühapäevani Tallinnas Pirital aset leidnud rahvusvaheline turismimess oli kuum koht: autod ei tahtnud tänava äärde ja tasulisse parklasse ära mahtuda ning rahvast aina vooris.


Ei tea, kas kõik leidsid seda, mida ihaldasid, kuid üht näitas too tuhandete kogunemine küll: Eestis on turism viimastel aastakümnetel kõvasti arenenud. Kes tahab maailma tundma õppida, kes ihkab külma talve käest päikse kätte. Mõni soovib nautida suuri suusamägesid ja mõni meie enda väikest kodumaad üksikasjalikumalt tundma õppida.



Kaks messihalli olid üpris eripalgelised. Ennast tutvustasid Kreeka, Iisrael, Hispaania, Soome, Dubai ja isegi Läti ning kõik Eesti turismifirmad pakkusid oma teenuseid. Vastu hoovas raha lõhna ja valitses tõsine meeleolu.



Maakondade hallis võttis vastu akordionimäng ja tagapool tantsisid pärnakad. Võis mekkida Saaremaa uudisleiba, imetleda Piusa keraamikat ja vaadata, kuidas Ida-Virumaa neiu liivale joonistas. Iga maakond meelitas millegagi ja kõigega tutvumiseks poleks ühest päevast piisanud. Paljud said mõtte, kuhu minna. Miks mitte näiteks Setumaale Värska veeparadiisi ja Rikka Ivvani tallu?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles