Euroraha paneb majad maakonnas kerkima

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani valla eelarve suurim investeering on seotud Lõhavere ravi- ja hooldekeskuse rekonstrueerimise ja juurdeehitisega.
Suure-Jaani valla eelarve suurim investeering on seotud Lõhavere ravi- ja hooldekeskuse rekonstrueerimise ja juurdeehitisega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Valitsuse otsus anda Viljandimaale ehituste ja remontide tarbeks 88 miljonit krooni tähendab seda, et märtsis hakkab kerkima Viljandi staadioni maja ning Suure-Jaani asub kibekiiresti otsima haigla ehitajat.


«Ootasime seda otsust väga,» tunnistas neljapäeval Suure-Jaani vallavanem Tõnu Aavasalu. Mõni tund varem oli valitsus kinnitanud maakonnas eurotoetuste abil kerkivate ehitiste eelisnimekirja ja nende rajamiseks antava maksimaalse toetuse.



Kõige suurema abi saanud Suure-Jaani valla Lõhavere ravi- ja hooldekeskuses on kavas remontida maja ja ehitada sellele juurde uus osa. Euroraha saab vald selleks maksimaalselt 27,3 miljonit krooni ning ehitajat tahab vallavalitsus lähipäevil otsima hakata.



Seni on raha kiireks kasutamiseks omavalitsustest kõige rohkem pingutusi teinud Viljandi. Nimekirjas teisel kohal oleva staadioni olmehoone ehitaja on juba välja valitud ning on teada ka see, et algul toetuseks küsitud 5,5 miljoni krooni asemel läheb vaja 3,4 miljonit.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles