Põllumajandusametid kolivad ühte hoonesse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põllumajandusameti agronoomidest spetsialistid (vasakult) Merle Pärnaku, Helve Henning ja Ülle Raadik võrdlevad uusi toole vanadega, mis pärinevad hoone ehitamise ajast.
Põllumajandusameti agronoomidest spetsialistid (vasakult) Merle Pärnaku, Helve Henning ja Ülle Raadik võrdlevad uusi toole vanadega, mis pärinevad hoone ehitamise ajast. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Homme jõuab Viljandis Vabaduse plats 4 asuvasse põllumajandusministeeriumi majja kolimisega ühele poole veterinaaramet ning eelmisel nädalal kolis oma kauasest asupaigast sinna maaparandusbüroo.


1. jaanuarist pole Viljandis enam taimetoodangu inspektsiooni ja maaparandusbürood — põllumajandusministeerium ühendas need oma allasutused põllumajandusameti Viljandi keskuseks. Nende asutuste kokkukolimine lükkus siiski veebruarikuusse.



«Asutuse nimetus on jah teine ja ametinimetusedki teised, kuid ülesanded ja töötajate kohustused on endised,» lausus põllumajandusameti Viljandi keskuse juhataja Aivar Kustavus, kes seni juhatas taimetoodangu inspektsiooni tegevust.



«Telefoninumbrid on ka muutunud,» lisas Kustavus. «Need leiab meie kodulehelt.»



Nii põllumajanduskultuuride kasvatamise kui maaparandusega seotud spetsialistid on värskelt remonditud ruumidesse sisse kolinud ja suure osa mööblistki oma käe järgi kohale seadnud. Taimetarku on kokku viis, neile lisandub neli sordiosakonna  töötajat. Maaparandusspetsialiste on kaheksa.



Üheksa aasta vanune põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet ehk PRIA on kolinud juba kolm korda. Algul paiknes asutus maaparandusbüroo ruumes, seejärel naabruses kolmandal korrusel ning alates läinud aasta 10. detsembrist võtavad ametnikud soovijaid jutule maja vasakus tiivas alumisel korrusel.



Peaspetsialist Anne Kase jutu järgi on praegu külastajaid napilt, ent 2. märtsist on oodata pooltsadat inimest — siis saab taotleda loomatoetust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles