Juhtkiri: Magusa elu poole

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ajal, mil iga töökoht on arvel, mõjub uudis sellest, et aktsiaseltsi Tere piimatööstus laiendab oma tegevust Viljandis, igati lootustandvalt.


Koselt tootmise ületoomine annab teenistust mõnekümnele inimesele. Sedapuhku pole aga tähtis niivõrd töökohtade arv, kuivõrd sõnum, mida firma otsus endas kannab.



Tegu ei saa mõõta pelgalt iga palgalise sissetuleku või firma majandusnäitajatega. Praegusel keerulisel ajal saabunud teade tootmise laiendamisest aitab kogu linnale head mainet luua. Rääkimata sellest et poolteist aastat kestnud masendava majandussurutise järel on sääraseid positiivseid uudiseid vaja kõigile inimestele. Ootame ju pikisilmi, et elu läheks taas magusaks.



Sõna-sõnalt võttes aitavad Viljandis valmima hakkavad kohukesed sellele kaasa ning mitte üksi meil, vaid ka riikides, kuhu neid eksportima hakatakse.



Möödunud aastatele pilku heites võib piimatööstuse laienemist näha teiseski valguses. Mõne aja eest hakkasid levima kuuldused, et Tere Tallinna tootmisüksus kolib mujale ja ettevõtte tegevus koondatakse mõnda väiksemasse Eesti linna. Et aktsiaseltsil on lisaks Viljandile haru veel Kosel, Paides ja Põlvas, oleks kaks viimati mainitut võinud endale napsata ka täismängu. Tunamullu sügisel jõudis avalikkuseni siiski teade, et vähemalt esialgu tegutseb Tere kõigis nimetatud väikestes kohtades edasi.



Asjaolu, et firma kavatseb Viljandisse investeerida ligi 10 miljonit krooni, annab veelgi suurema kindlustunde, et piimatööstuse kadumine meid ei ähvarda.



Tasub meenutada sedagi, et Raua tänaval asuv piimatööstus maadles aastaid  kõnealuse piirkonna pehmelt öeldes kehvade teeoludega. Vilets ligipääs pani mõlgutama isegi kolimismõtteid. Mullu ehitas Viljandi Raua tänava välja.



Ettevõtluse arendamine taandub sageli käibefraasiks poliitikute valimiseelses jutus. Parim tõestus, et see ainult nõnda ei ole, oleks omavalitsuse ja firmade ühte jalga astumine, mis kokkuvõttes edendab meie kõigi elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles