Maakonna juhid toetavad Ugala juhatust

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lembit Kruuse
Lembit Kruuse Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaa omavalitsuste liit, kuhu kuuluvad kõik maakonna valdade ja linnade juhid ning maavanem, tegid täna ühispöördumise Ugala teatri juhtidele ja töötajatele, milles avaldavad nende tegevusele toetust.


Head Ugala teatri juhid ja kogu teatripere!

Mitte igas Eesti maakonnas ja maakonnakeskuses ei ole oma kutselist teatrit. Viljandi linn ja Viljandimaa on selles mõttes meeldivas eelisolukorras ning Ugala teater kujundab siinset kultuuripilti väga olulisel määral.

Seetõttu ei ole meile sugugi ükskõik, kui üldsuse ees võetakse üles rünnata teatri juhte ja kogu kollektiivi tervikuna.

Kellel teisel, kui mitte juhtidel on õigus teha organisatsioonisiseseid valikuid ja otsuseid? Kes teab paremini kui organisatsiooni juht, milline on tema kollektiivile tervikuna õigeim otsus?

Erinevaid seisukohti ja arusaamu probleemide lahendamisel on igas kollektiivis. Seejuures on loomingulises kollektiivis kindlasti probleemidki loomingulisemad, nagu on ka nende esitlemine avalikkuse ees tihtipeale palju emotsionaalsem ja kaasakiskuvam.

Avalikku tähelepanu saab nii tarvitada kui kuritarvitada. Tuleb aga aru anda, et probleemide tõstatamine ja lahkamine avalike, kuid seejuures vägagi isiklike kirjade näol ei pruugi olla just kõige konstruktiivsem viis nende lahendamiseks või teatri elujärje parendamiseks raskel hetkel. Õigupoolest võib probleemide sasipuntra harutamine avalikkuse ees isegi olulisel määral raskendada mõistlike lahenduste, kokkulepete ja kompromisside leidmist, mis taolises olukorras on eluliselt vajalikud. Majanduslanguse tingimustes on paraku tihtipeale just kultuur ja kultuuriasutused eriti tugeva surve all.

Avaliku tähelepanuga manipuleerimine heidab teenimatult negatiivset varju kogu kollektiivile, kes on niigi praeguse majandusolukorra tõttu üsna keerulises situatsioonis. Taoline probleemipüstitus sunnib kogu kollektiivi edasiliikumise asemel hetkeks jällegi paar sammukest tagasi astuma. Loodame väga, et viimastel päevadel väljastpoolt lisandunud pinged häirivad teie teatri igapäevast tööd minimaalselt.

Avaldame toetust tublile ja töökale Ugala teatrile ning soovime teile palju edu ja jõudu nii lavalaudadel kui teatri arendamisel ja kavandatud plaanide elluviimisel!

Alla kirjutanud:
Ene Saar - Viljandimaa omavalitsuste liidu esimees
Lembit Kruuse - maavanem

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles