Hädas metsloomast tuleks teatada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Janek Karpovski kutsub hätta jäänud loomadest teada andma.
Janek Karpovski kutsub hätta jäänud loomadest teada andma. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval metsloomadele sööta viinud Tarvastu jahiseltsi liige Janek Karpovski leidis Väluste lasketiiru lähedalt tee äärest vaevu liikuva metskitse.


Ta toimetas looma oma linnamaja keldrisse ning andis leiust teada Nigula metsloomade turvakodusse, kust lubati kitsele järele tulla, kuid samal õhtul heitis loom hinge.



«Ilmselt oli tal kopsupõletik,» arvas jahimees. Tema hinnangul oli tegu möödunud­aastase sokuga.


Karpovski paneb inimestele südamele, et kui keegi hätta jäänud metslooma märkab, tuleks sellest kiiresti jahimeestele või keskkonnateenistusele teada anda.



«Sellest võib kevadel sõltuda nii mõnegi looma elu,» toonitas ta. «Mida kiiremini abi antakse, seda tõenäolisemalt nad ellu jäävad.»



Karpovskil polnud see esimene loom, kelle eest ta on hoolt kandnud. Varem on tema juures Nigulasse viimiseni peavarju saanud rebasekutsikas, kes oli kukkunud Võrtsjärve kandis maa sisse rajatud grillahju.



Too kaval tegelane suutis Karpovskite juures läbi võrgu pugeda ja peitu minna puuriida taha, kust peremees ta kalaga välja meelitas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles