Talupidajad pole nõus kütuseraha tagantjärele hüvitamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Traktori tankimine turbarabas.
Traktori tankimine turbarabas. Foto: Elmo Riig / Sakala

Talupidajate keskliidu juhatuse esimehe Arvo Veidenbergi sõnul pole talupidajatel midagi viimasel ajal jutuks olnud kütuse erimärgistuse kaotamise vastu, kuid nad pole mingil juhul nõus, et aktsiisisoodustust makstakse tagantjärele.


«Põllumeestel on niigi raske ja nad pole valmis kallist kütust ostma lootuses, et enammakstud raha kunagi hiljem tagasi saavad,» lausus Veidenberg.

Soodustus tuleks tema sõnul kohe kätte anda, vastasel juhul seisaks põllumeeste raha, mida niigi napib, kütuse all kinni.

Talupidajate juht lisas, et kütuse erimärgistamise kaotamise poolt räägib ka see, et ring, kellele aktsiisi kompenseeritakse, on väga suureks läinud, hõlmates näiteks ka kaevandusmasinaid ja laevu. Teiseks kaoks sel juhul mootorikütuse solkimise ja kütusepumpade rikkumise hirm.

Veidenbergi sõnul peaks uus süsteem olema aga väga põhjalikult läbi mõeldud ja täpselt teada, kellele mida kui palju kompenseeritakse. Pelgalt maa kogus ei saa tema sõnul olla kütuselimiidi määramisel aluseks.

Viimase aktsiisitõusu ajal lisati erimärgistatud kütusele maksu rohkem kui teistele kütustele ja see seadis põllumehed senisest raskemasse olukorda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles