Valitsus kinnitas spordipreemiad

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspar Taimsoo (paremal) ja Allar Raja
Kaspar Taimsoo (paremal) ja Allar Raja Foto: Raigo Pajula

Valitsus kinnitas neljapäeval Eesti spordi aastapreemia saajad, teiste seas on ka viljandlane Kaspar Taimsoo koos pärnulase Allar Rajaga, kes mullu said Euroopa sõudmise meistrivõisltustel paarisaerulises kahepaadis kulla ning maailmameistrivõistlustel pronksmedali.


Elutööpreemiad saavad tänavu olümpiavõitja Jüri Tarmak ning pikka aega Eesti sporti vahendanud ajakirjanikud, spordiloolane Juhan Maidlo ja Erlend Teemägi.

Riiklike spordi aastapreemiad määras valitus järgmiselt.

• Andrus Veerpalu - kuldmedali võitmise eest 2009. aasta suusatamise maailmameistrivõistlustel. Premeerimistaotluse esitas Eesti suusaliit.

• Mati Alaver - tulemusliku töö eest treenerina maailmameister Andrus Veerpalu ettevalmistamisel 2009. aasta suusatamise maailmameistrivõistlusteks. Esitas Eesti suusaliit.

• Ksenija Balta - kuldmedali võitmise eest kaugushüppes 2009. aasta Euroopa sisemeistrivõistlustel kergejõustikus. Esitas Eestkergejõustikuliit.

• Allar Raja ja Kaspar Taimsoo - sõudmise Euroopa meistrivõistluste kuldmedali ja maailmameistrivõistluste pronksmedali võitmise eest 2009. aastal paarisaerulise kahepaadi meeskonnas. Esitas Eesti sõudeliit.

• Mati Lilliallik - silmapaistva ja tulemusliku tegevuse eest spordivõistluste korraldajana. Esitas Tallinna spordi- ja noorsooamet ning Eesti kergejõustikuliit.

50 000 krooni suuruse noore sportlase preemia osas teeb Eesti Spordi Nõukogu ettepaneku määrata see Kardo Ploomipuule invaujumise Euroopa meistrivõistluste kuld- ja maailmameistrivõistluste hõbemedali võitmise eest 2009. aastal.

Spordi elutööpreemia suurus on 600 000 krooni. Viis 150 000 krooni suurust preemiat määrati 2009. aasta väljapaistvate saavutuste eest ning üks 50 000-kroonine riiklik preemia noorele sportlasele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles