Repliik: Vanast saab uus

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Kas siis kokkuhoiusoovist majanduslikult raskel ajal, oma ökoloogilise jalajälje kahandamise eesmärgil või hoopis omanäolisust taotledes otsitakse üha võimalusi, kuidas võtta taas kasutusse vanu asju.


Üks kõpitseb värskeks vaar­vanemate riidekapi, et panna see kodus kõrvuti modernsega. Teine seevastu kombineerib põneva kostüümi, milles ärkavad uuele elule kitsaks jäänud pluusist lõigatud vahesiil või vahvad nööbid.



Reedel sai Karksi valla kultuurikeskuses teoks Viljandimaa kooliõpilaste võistlus «Noor moelooja 2010», kus võis üsna paljudes kollektsioonides näha omapärase ja lõbusa lahenduse leidnud rõivaid, mis olid ostetud teise ringi kauplusest.



Osalejatest kiirgas fantaasiat ja koostegemise rõõmu. Kõik esitasid vapralt ühiselt välja mõeldud ja käsitöötundides koos valmis õmmeldud kostüüme. Mõni neist oli mõistagi naljakas ja pisut ulmeline, kuid suur hulk oli ka selliseid, mis passiksid vabalt tänaval kanda.



Ehk polegi nii meelevaldne arvata, et mõnest kooliüritusest võib välja kasvada tulevane moelooja.

Tagasi üles