Lumetantsu vihuvad sajad jalapaarid

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola külalised peavad pidu erakordseks just seetõttu, et seda peetakse külma ilmaga õues. Tantsurühm Podlasie
haaras maagümnaasiumis esinedes ka publiku kaasa tantsima.
Poola külalised peavad pidu erakordseks just seetõttu, et seda peetakse külma ilmaga õues. Tantsurühm Podlasie haaras maagümnaasiumis esinedes ka publiku kaasa tantsima. Foto: Ülar Mändmets

Laupäeva õhtupoolikul oodatakse Viljandisse Vabaduse platsile ühistantsu keerutama peaaegu tuhandet inimest.


Ennast juba varem kirja pannute poolest on seekordsel talvisel tantsupeol mullusega võrreldes ligi poole võrra rohkem osalejaid. Kaugemalt on külla tulnud poolsada Poola tudengite rahvatantsurühma Podlasie liiget.



Talvise tantsupeo suur menu üllatab korraldajaidki, sest nad ei ole oma sõnul osalejate hulga kasvatamise nimel midagi ette võtnud.



«Tänaseks on registreerunud 726 inimest,» lausus üks peo korraldajaid, rahvatantsija Rannar Raba eile. «Kogemused on näidanud, et osa tantsijaid ühineb peoga nime kirja panemata, ja nii võib üsna kindlalt arvata, et koos pealtvaatajatega osaleb meie homsetes ettevõtmistes ligi tuhat inimest.»



Peo peakorraldaja Vaike Rajaste kinnitusel pole rahva ligimeelitamiseks midagi erilist tehtud, pigem on keeruliste majandusolude tõttu eelreklaam olnud isegi kasinam kui varem.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles