Viljandimaa mehed panevad võistlejad kiiretele suuskadele

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Murdmaasuusatajate hooldemees Eero Bergman on tööd õppinud 11 aastat ja sõitis nüüd oma kolmandatele olümpiamängudele.
Murdmaasuusatajate hooldemees Eero Bergman on tööd õppinud 11 aastat ja sõitis nüüd oma kolmandatele olümpiamängudele. Foto: Toomas Huik

Kui sportlasena sõidab Viljandimaalt olümpiamängudele üks suusataja, siis abijõududena valmistavad Vancouveris tööpaika ette ja testivad suuski kolm hooldemeest.


Eero Bergman, Meelis Aasmäe ja Jaan Kallak on kõik kunagi olnud suusatajad ja jõudnud vähemalt mõne maailma karikavõistluste etapi starti. Tippsportlasena on neist edukaim olnud Aasmäe. Ta on võistelnud olümpial ning tõusnud suusa­ajaloo esimesel paaris­sprindi maailma karikavõistluste etapil koguni pjedestaalile.



Nüüd töötavad kõik nimetatud mehed Eesti koondises hooldespetsialistidena. Eero Bergman valmistab Vancouveris ette murdmaasuusatajate võistlusvahendid, Aasmäe ja Kallak töötavad laskesuusatajate hüvanguks.



Esimesena neist jõudis olümpialinna Eero Bergman, kes alustas teed juba neljapäeva varahommikul. Esmalt lendas ta Tallinnast Stockholmi, sealt Chicagosse, seejärel Seattle’isse ja lõpuks ootas ees bussisõit Vancouverisse. Stockholmi lennujaamas, enne kümne tunni pikkust lennureisi Chicagosse ei teadnud mees isegi, millal ta kohale peaks jõudma.



Meelis Aasmäe ja Jaan Kallak astusid lennukisse reede varahommikul, et Londonisse sõita. Sealt edasi suundus kogu laskesuusakoondis otse Vancouverisse.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles