Mõisakoolis ilmus päevavalgele põnev ümbrik

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Sakala
Copy
Suure osa ümbrikust on hiired aegade jooksul nahka pannud.
Suure osa ümbrikust on hiired aegade jooksul nahka pannud. Foto: Raudna põhikool

Neljapäeval leidsid Heimtali mõisas paiknevas Raudna põhikoolis remonti tegevad töömehed teise korruse ruumi ahjutaguse seina vahelt ajaloolise dokumendi, millel on viis pitserit.


Suures ümbrikus, millest umbes kolmandiku on närilised hävitanud, on tõenäoliselt veel mingi paber. Kooli töötajad ei hakanud leidu lahti võtma, kuid nende hinnangul on ümbrikule saksa keeles kirjutatud inimeste nimed.

«Viis ümbrikul olevat pitserit on väga hästi säilinud,» ütles kooli sekretär ja majandusjuhataja Kersti Nõmme. Kool saatis leiu foto rahvusarhiivi, kust lubati õige pea vastus saata.

Muinsuskaitseameti Viljandimaa vaneminspektor Anne Kivi lubas täna Raudna põhikoolis dokumendiga tutvumas käia ja tõenäoliselt rändab see ülevaatamiseks spetsialistide kätte.

Kooli töötajate arvates võis ümbrik kuidagi libiseda kiviseina ja seda ääristava puitkarniisi vahele, sest see on pealt lahti olnud.

Märksõnad

Tagasi üles