Kõpus sõidetakse rahvarallit

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimese Kõpu rahvaralli trass kattub osaliselt varem Kõpu vallas Napsil sõidetud rallisprindi meistrivõistluste
rajaga. Korraldajate sõnul on pealtvaatajatel sealtsamast kõige mugavam osalejaile kaasa elada.
Esimese Kõpu rahvaralli trass kattub osaliselt varem Kõpu vallas Napsil sõidetud rallisprindi meistrivõistluste rajaga. Korraldajate sõnul on pealtvaatajatel sealtsamast kõige mugavam osalejaile kaasa elada. Foto: Aivar Kaljusaar

Laupäeval peetaval veidi alla 100 kilomeetri pikkusel Kõpu rahvarallil on avaldanud soovi startida 55 autospordihuvilist ning esimene auto läheb rajale kell 10.30.


Võistluse direktori kohustustes oleva Kõpu vallavanema Tõnu Kiviloo sõnul on korraldajad ralliks valmis.

«Masinad puhastavad praegu trassi tuisulumest, nii et homseks on see heas korras,» lubas ta eile.

Eesti sõiduautode rahvaralli karikasarja ja Moskvitši liiga karikavõistluste etapina peetava mõõduvõtu kogupikkus on 99,58 kilomeetrit. See sisaldab kuut kiiruslikku lisakatset ja üht täpsuslõiku.

Stardi- ja finišipaik ning kinnine parkla asuvad Napsil, Viljandi—Kilingi-Nõmme tee ääres vahetult enne maakonna piiri. «Samas paigas on paaril viimasel aastal peetud rallisprindi meistrivõistlusi,» märkis Kiviloo.

Enamik ralli marsruudist jääb tema sõnul samuti Kõpu valla teedele. Erandiks on vaid täpsuslõik, mis viib osalejad ka Saarde valda.

Rahvaralli rajameistri Sven Heinlaiu ütlemist mööda moodustab lisakatsete kogupikkus võistlustrassist 29,58 kilomeetrit ning märkimisväärne osa neist jääb põllumaale.

«Rajad pole sõitjatele väga keerulised, ent keskmised kiirused ei tohiks palju üle 50 kilomeetri tunnis kerkida,» rääkis ta.

Tõnu Kiviloo kinnitusel on autospordi liidu turvameeskond rajaga tutvunud ja selle võistluskõlblikuks tunnistanud.

Korraldajate väitel pole sõitjate ja publiku turvalisuse tagamise pealt kokku hoitud.

«Kui teistes valdkondades olime sunnitud tublisti kulusid kärpima, siis turvalisuse tagamises pole koonerdamine mõeldav,» lausus Sven Heinlaid.

Kumbki mees ei salanud, et osalejaid on võistlusele registreerunud oodatust vähem ning lõplik otsus ralli toimumise kohta langetati alles selle nädala algul.

«55 osalejaga on päris raske majandulikult toime tulla,» tunnistas Heinlaid ning nentis, et seekord publikule säravaid buklette ja rajalegende pakkuda pole, kuid kogu vajalik info on saadaval võistluskeskuses Napsil. «Sealtsamast on ralli suures osas ka jälgitav. Peale selle on sõitu mugav vaadata Kõpu—Tipu tee kolmandalt kilomeetrilt.»

Publikule on üritus tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles