Päevased õppesõidutunnid kipuvad koolitööd häirima

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paalalinna gümnaasiumi abituriendil Oliver Ainsalul ainetundidest aeg-ajalt õppesõidus käimise pärast õpetajatega ütlemist ei tulnud ning nüüdseks on noormehel juhiluba taskus.
Paalalinna gümnaasiumi abituriendil Oliver Ainsalul ainetundidest aeg-ajalt õppesõidus käimise pärast õpetajatega ütlemist ei tulnud ning nüüdseks on noormehel juhiluba taskus. Foto: Elmo Riig / Sakala

Koolijuhtide hinnangul ei tohiks autojuhtimist harjutavad õpilased ainetundidest puududa, kuid liikluses hakkama saamiseks peaksid algajad õppesõitu tegema just argipäevadel.


Enamasti hakkavad noored autokoolis käima üheteistkümnendas või kaheteistkümnendas klassis. Kui teoorialoengud on enamasti õhtuti, siis õppesõidus käiakse ka päeval. Tunnist puudumise peab õpilane õpetajaga kokku leppima, ent vahel võib juhtuda, et lahke pedagoogi vastutulelikkust hakatakse kurjasti kasutama ja tema tundidest ülearu tihti ära käima.



Paalalinna gümnaasiumi direktor Aavo Palo tõdes, et probleem on üsna terav. «Oleme õpilastele selgitanud, et autokoolis käimine ei ole primaar­ne ja õppesõit ei vabasta tunnist,» rääkis ta. «Selleks peaks õpilane kasutama vaheaegu ja nädalalõppe.»



Aavo Palo on sel teemal rääkinud autokoolide õpetajatega. «Ei saa eeldada, et autokoolid jälgiksid koolide tunniplaani ja seaksid oma töö selle järgi,» tõdes ta.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles