Talvine tantsupidu toob kaasa liiklusmuudatusi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse tantsupeo rongkäik
Mulluse tantsupeo rongkäik Foto: Maarja Möldre

Talvise tantsupeo tõttu on laupäeval Viljandi Vabaduse plats parkimiseks suletud ning autojuhtidel tasub liigeldes olla tähelepanelik kella 15 ja 16 vahel, mil sajad peolised liiguvad rongkäigus mööda Lossi, Tartu ja Tallinna tänavat pärimusmuusika aida juurest Vabaduse platsile.


XII Viljandi talvine tantsupidu tõotab kujuneda läbi aegade rahvarohkeimaks. Kui eelmistel aastatel on vabas õhus suurele ühistantsimisele registreerunud umbkaudu 300 inimest, siis tänavu oli neid kolm päeva enne peo põhipäeva üle 700.

Peakorraldaja Vaike Rajaste sõnul on ilmne, et ka rongkäik kujuneb selle võrra pikemaks ning häirib liiklust pikemalt, kui varasematel kordadel. «Ehkki viljandlased on meie pidu alati soojalt tervitanud, palume juba ette vabandust kõigilt, kellele me ebamugavusi tekitame,» sõnas ta.

Talvine tantsupidu avatakse ametlikult neljapäeval kell 19 Viljandi kultuurimajas. Reedel esineb maagümnaasiumis, Holstre koolis, Raudna põhikoolis ja Viljandi kultuurimajas Poola tudengite rahvatantsurühm Podlasie.

Peo põhipäev on laupäev, mil pärimusmuusika aidas leiavad aset Eesti ja Poola tantsude õpitoad ning Tartu ülikooli rahvakunstiansambli ja rahvatantsurühma Vabajalg kontsert. Programm tipneb suure ühistantsimisega Vabaduse platsil ja simmaniga pärimusmuusika aidas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles