Vedaja küsib rohkem piletiraha

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Juuli teisest poolest tõstab Mulgi Reisid kütuse kallinemisele viidates linnu ühendavatel liinidel piletite hindu.

Keskmiselt tõusevad hinnad kümne krooni võrra. Kui praegu maksab üks ots Viljandist Tallinna 140 krooni, siis 15. juulist tuleb sõitjal sama tee eest maksta 150 krooni.

Mulgi Reiside juhataja Madis Lepa sõnul on sellega saavutatud sõitjate taluvuspiir ning kõrgema tasu küsimisel kaotaks ettevõte juba kliente. «Kulusid arvestades on tõus väike,» nentis ta.

Lepp rääkis, et kõige enam kaotavad hinnatõusuga pensionärid, tudengid ja õpilased.

Odavamate piletite müümist Mulgi Reisid siiski lõpetada ei kavatse. «Niikaua kui suudame, tahame neid alles hoida,» lausus Lepp. «Ja kui pilet on ka 10—15 krooni odavam, on see inimestele abiks.»

Hinnatõusust jäävad puutumata bussid, mis veavad sõitjaid Pärnu ja Viljandi vahel. Firma juhataja ütles, et need pandi käima alles juunikuus ning piletitasu määrates võttis ettevõte kütuse kallinemist arvesse.

Viimati tõstis Mulgi Reisid piletite hinda eelmisel aastal.

Aasta algul lootsid bussifirmad, et kütuse kallinedes kasvab ühissõidukite kasutajate hulk, kuid nüüdseks on Lepa sõnul selgunud, et suurt tõusu ei ole.

«Meie igapäevaste sõitjate rahakott on kokku tõmmanud ja sõitjate juurdekasv on olnud teiste arvelt,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles