Keeletegu pärjatakse Viljandis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Haridus- ja teadusministeerium on kuulutanud välja võistluse 2009. aasta parima eesti keelt väärtustava teo ja selle tegija selgitamiseks ning võitja kuulutatakse välja Viljandis.


Eesti keelt väärtustava teo auhinna kandidaate sai esitada 8. jaanuarini, nende hulgast sõelus emakeele seltsi juhatus välja kuus. Nende vahel valides ja oma valikust teada andes jõutakse keeleteoni, mille tegija või tegijad saavad üldsuse auhinna. Oma valiku teeb ka taasiseseisvunud Eesti haridusministritest koosnev komisjon.



Nii ministrite kui üldsuse valitud keeletegu kuulutatakse välja 15. märtsil Viljandis Paalalinna gümnaasiumis.



«Varasematel aastatel on sellest konkursist kokkuvõtteid tehtud Tallinnas ja Tartus ning emakeeleõpetajate selts pakkus meile seekord välja Viljandi,» rääkis haridus- ja teadusministeeriumi keeleosakonna nõunik Jüri Valge. «Viljandi asub kenasti Eesti keskel ning arvestasime ka seda, et Paalalinna kool on olnud eesti keelega suur sõber.»



Keeleteo tiitlile kandideerivad emakeeleõpetajate seltsi võitlus eesti keele tundide säilitamise eest uues riiklikus õppekavas, Kihnu aabits, ärimees Alexander Kofkini keelevigaste siltide asendamine uutega, Mustamäe reaalgümnaasiumi õpilase Sergei Metlevi eesti keelt ja keelepoliitikat toetavate seisukohtade avalik esitamine, Inna Saareti, Maire Liivametsa ja Siiri Laugu asutatud kirjanduse ja keele ajaveeb http://kirjandusjakeel.blogspot.com ning Vello Salo ja Indrek Hirve tõlgitud teos «Psalmid».


Hääletada saab 10. märtsini haridus- ja teadusministeeriumi kodulehel.


«Mida rohkem on hääletajaid, seda kindlamad võime olla, et enim hääli saanud keeletegu oli tõesti möödunud aasta parim,» toonitas Valge.


2008. aasta keeleteo auhinna pälvis Janika Leoste loodud eestikeelne väikelastekeskkond http://mudila.lastekas.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles