Hokimeistrid tõid külakostiks väravaid igale maitsele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tähistamaks nii Eesti Vabariigi 90. kui rahvusvahelise hokiliidu 100. aastapäeva, pidas Viljandi hokiklubi meeskond pühapäeval sõprusmängu Tallinnast külla sõitnud ühendatud segavõistkonnaga Dream-land Teams ning kaotas 4:14.

Külaliste ülekaal

Kes kohtumise võidab, selles polnud kahtlust juba enne avavilet, sest külaliste seas astusid alles kogemusi omandavatele viljandlastele vastu 2004. aastal Tallinna Pantrite koosseisus Eesti meistriks kroonitud Rauno Parras, Olle Sildre, Veiko Süvaoja ja Aivar Sikk. Kolm viimati nimetatut kuuluvad tänavugi riigi meistrivõistlustel kuldmedaleid nooliva Tartu hokiklubi Kalev-Välk 494 hingekirja.

Pealinna ühendvõistkonna teise viisiku tuumiku moodustasid õrnema soo esindajad Reine Kotkas, Diana Kaareste, Margit Rand ja Maria Maren Sepper, kes taltsutavad juba aastaid litrit nii Dreamland Queensi naiskonnas kui Eesti naiste koondises.

Vastaste kolmandas vahetuses uisutasid jääle Tallinna amatööride meistrivõistlustel Muusikute nime all mängivad mehed Emil Rutiku, Märt Rannamäe, Mati Vaarman ja Olavi Takkonen. Neile assisteeris Rauno Parrase 13-aastane poeg Kevin. Külaliste väravasuul seisid kordamööda Christian Adami (Tartu Kalev-Välk 494) ja Lauri Viikmäe.

Viljandi jääväljaku äärde kogunenud arvukas pealtvaatajaskond sai kuuma supi ja kuklite kõrval näha väravaid igale maitsele. Paraku lendas enam kui kolmveerand litritest koduvõistkonna väravavõrku.

Vastaste teise (naised) ja kolmanda (muusikud) viisiku neutraliseerimisega tuli Viljandi meeskond kenasti toime, hoides enamasti initsiatiivi ning visates ise kolm väravat, ent riigi eliithokimeeste vastu nappis ettearvatult nii jõudu, kiirust kui kogemusi.

Pealinna ühendvõistkonna kõigi tabamuste peaarhitekt oli veel mullu episoodiliselt Viljandi meeskonda treeninud Olle Sildre, kes Eesti rahvuskoondise pikaaegse liikmena on nimetatud ka kahe kuu pärast Jaapanis toimuvatele esimese divisjoni maailmameistrivõistlustele sõitva koondise kandidaadiks.

Võimalusi viljandlastelgi

Kodumeeskonnal avanes suhteliselt lahtise mängu juures üsna skoorivõimalusi, ent kogenud väravavahtide kindel tegutsemine lubas sihile jõuda vaid kolmel korral.

Kaks väravat viskas Erki Heinaste ja ühe lisas Ardi Lillemägi. Nii lõpuprotokolli kui tabloole jõudnud neljas värav läheb sekretariaadis toimetanud Igor Tavaste arvele — too arvas ühe Viljandi meeskonna ohtliku ründeürituse rutakalt, ent pöördumatult sihilejõudmiseks.

Viljandi HK

Viljandi hokiklubi meeskonna koosseis pühapäeval peetud sõprusmängus:

• Vahur Toomsalu (väravavaht), Mati Jürisson (väravavaht), Mihkel Peips, Ragnar Soo, Ardi Lillemägi, Andri Reiman, Reikko Jents, Marko Kiivikas, Ott Viita, Peeter Koval, Martti Ojamaa, Alvar Loog, Danek Mugur, Margus Õmblus, Erki Heinaste, Andrus Hanni ja Priit Purju.

Allikas: Viljandi HK

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles