Juhtkiri: Pööre kohvikus

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Pärast ligi kaks aastat kestnud ja nii leheveergudele kui kohtusse jõudnud kohvikusaagat kolis osaühing Moonirull Viljandi pärimusmuusika aidast välja.


Ehkki partnerite hästi alanud koostöö muutus õige pea lahkhelidest kajavaks vastutööks ning kohtuloole on punkt alles panemata, võib seda sammu pidada siiski pöördeliseks. Moonirulli esindaja Annika Jaansoo kinnitas «Sakalale», et isegi kui kohus kuulutab rendilepingu ülesütlemise õigustühiseks, ei soovi osaühing Kirsimäel edasi tegutseda. Samuti ei pidanud ta tõenäoliseks, et Moonirull jätkab toitlustamist mujal.



Suvest saadik kasutuseta seisnud ning kohvikupidamiseks otsekui loodud ruumid lausa igatsevad värske kohvi lõhna ja õdusa häältesumina järele. Nii nagu viljandlased igatsevad pärimusmuusika aida suurtest klaasakendest avanevat lummavat vaadet ja hubast söögikohta.



Palju on kurdetud hõrgu kondiitritoodete valiku, mõnusa miljöö ja hea teenindusega kohvikute nappuse üle Viljandis. Kas nüüd on olukorrale lõpuks leevendust oodata? See kõik peaks ju ahvatlema ettevõtlikke inimesi järele proovima, kas neil õnnestub Kirsimäe kohvikus eelkäijast paremini hakkama saada.



«Praegu toitlustamisega pihta hakata on hullumeelne ettevõtmine,» arvab Annika Jaansoo tänases «Sakalas». See ei kõla just innustavalt.



Arvesse tuleb võtta sedagi, et hoolimata ideaalsest asukohast lossimägede nõlval, on paigal inetu tüli tõttu plekk ja paha maik küljes. Need võivad määrida ka uue kohvikupidaja mainet, sest teisest Eesti otsast kohale sõitnud külalised ei pruugi mäletada keerulise konflikti tagamaid. Seevastu on rahvalikuks väljendiks kinnistunud sõna «pudrupesemine». Kõik see kokku on uuele üritajale paras proovikivi.



Juba varem välja öeldud plaanide järgi võtab pärimusmuusika ait kohvikupidamise nüüd enda kanda ega hakka konkurssi välja kuulutamagi. Nad on lubanud jääda oma põhimõtete juurde ning pakkuda kohalikust toorainest valmistatud maitsvaid ja rahvuslikult eripäraseid roogi. Vigadest õpitakse. Loodame, et sedapuhku pole kordamine tarkuse ema.

Copy
Tagasi üles