Inspektorid lähevad ööklubidesse

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ööklubi Red.
Ööklubi Red. Foto: Elmo Riig / Sakala

Tööinspektsiooni Lõuna inspektsioon hakkab veebruaris kontrollima mürataset ööklubides ja teistes öösiti avatud meelelahutuskohtades.


Veebruaris algava sihtkontrolli ajal on tähelepanu töötajate kokkupuutel müraga. Kontrollitakse, kuidas on sisustatud ööklubid ja öisel tööajal avatud toitlustusasutused ning kuidas on seal pööratud tähelepanu töötervishoiu ja -ohutuse korraldamisele.

«Varasem kogemus on näidanud, et klientide eelistusi valju muusika suhtes kiputakse töötajate töötingimustest tähtsamaks pidama,» nentis tööinspektor Merilin Tasane.

Tema hinnangul on mõned klubiomanikud arvamusel, et kalli heliaparatuuri olemasolu on asjatu kulu, kui sellest tulevate detsibellide taset pole tunda.

Plaanis on kontrollida 35 ettevõtet Lõuna regioonis ning selle sihtkontrolli tegemisega on hõivatud viis Lõuna regiooni inspektorit.

Märtsis pööravad tööinspektorid suurema tähelepanu katlamajade ohutusele ning aprillis uuritakse töötingimusi autoremonditöökodades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles