Kultuuriakadeemia lõpetanud tulid välja tantsulavastusega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud reedel esietendus Teatrilaboris Päär Pärensoni «Hädaorg», mille kõik osatäitjad on Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia taustaga professionaalid: Päär Pärenson ja Ajjar Ausma on lõpetanud akadeemia koreograafina ning Helgur Rosental ja Joonas Parve õppinud seal näitlejaks.

Pärenson on tuntud ka Def Räädu Massive’i esineja J.O.C-na ning ta kasutab lavastuses teiste seas nii kaasaegse tantsu kui heli tehnikaid.

«Sa ärkad ning märkad, et maailm ei ole parem kui eile. Sinu turjal kantav rist võtab aina uusi kujusid. Sa oled oma teel üksi. Oh häda!» Nõnda on Päär Pärenson oma lavastust iseloomustanud.

«Kõigil, kes avastavad, et ootamatult on saabunud uus aasta ning möödunud aasta mõttedki on veel selgeks mõtlemata, on põhjust «Hädaorgu» vaatama tulla,» ütles Teatrilabori lavastuste korraldusjuht Kirsi Ansper ning lisas: ««Hädaorg» räägib Teatrilabori keeles.»

Lavastuse valguskunstnik on Priidu Adlas. Tekstid on kirjutanud Jim Ashilev ja video autor on Martin Sookael. Visuaaltehnoloogia assistent on Teisi Tubin ja projektijuht Kirsi Ansper.

Täpsemat infot lavastuse kohta saab Teatrilabori kodulehelt, kus on üleval ka Martin Sookaela muusikavideo «Hädaoru hümn».

Teatrilabor on kolmandat aastat Tallinna südalinnas tegutsev noorteteater, mille eesmärk on olla alternatiivne katselava eri kunstiliikide segamiseks, liitmiseks, korrutamiseks, jagamiseks või hoopis lahutamiseks — mida keegi vajab.

Selle eestvedajate sõnul on tegemist laboratoorse keldripinnaga, kuhu on oodatud kõik katsetajad, kel on mõni hullumeelne või ehk hoopis mediteeriv idee ning kindel tahe see teoks teha.

Lavastus

Kultuuriakadeemiaga seotud noored on Teatrilaboris sagedased külalised.

• Tantsulavastus «Hädaorg» esietendus tänavu 4. jaanuaril.

• Etendused on 9. ja 10. jaanuaril kell 20 Teatrilaboris.

Allikas: Teatrilabor

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles