Naised valmistusid kevadiseks peoks

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval harjutasid naised maikuu lõpul peetava laulu- ja tantsupeo tantse.
Pühapäeval harjutasid naised maikuu lõpul peetava laulu- ja tantsupeo tantse. Foto: Leili Kuusk

Pühapäeval peeti Paalalinna gümnaasiumis tavapärast maakonna naiste tantsupäeva, millest võttis osa ligi 150 naist 17 rühmast.


Kristi Pajuste õpetas tantsu «Naiste päev» ja Aveli Asber omaloodud «Lössi».



Viljandimaa rahvakultuurispetsialist Kati Grauberg rääkis, et kõikidel kohal olnud rühmadel on võimalus esineda kevadisel maakonna laulu- ja tantsupeol. Rühmi võib üles astuda rohkemgi, sest kohalikel pidudel eelsõela ei ole.



«Mõnest rühmast oli kohal vaid neli või kuus naist, eks nemad siis õpeta kaaslasi ka,» rääkis Kati Grauberg. Tema sõnul on tänavuse tantsupeo kava hoogne ja huvitav.



Kuigi tantsuga hoiavad end emotsionaalselt ja füüsiliselt vormis enamasti eakad naised, on ka neid rühmi, kus on palju noori. Kristi Pajuste juhendab Paistus kolme rühma ja ühe moodustavadki neiud.



Päeva korraldas Paistu rahvamaja juhataja Piia Mänd. Et osalejaid oli palju, ei saanud ta seda ruumipuuduse tõttu teha kohapeal ja nii tuldigi Viljandisse koolimajja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles