Noppeid Viljandi külalisraamatust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mida arvavad meie kodulinnast väliskülalised, seda tahaks ju igaüks teada. «Liba-Sakala» toimetusel õnnestus enda kätte saada Viljandit väisanud turistide vastused küsimusele: mis jättis teile Viljandis viibides sügavaima mulje?

«Oli tõesti meeldiv külastada viimaks ometi oma vanavanemate sünnilinna. Eriti hea mulje jättis teie vanalinna kaubandus. Kes oleks võinud arvata, et leian siinse peatänava butiigist müügilt oma kadunud isa pintsaku ja püksid, mida ta kandis minu universiti lõpetamisel 1968. aastal. See on tõeliselt ilus nostalgiline mälestus. Tulen siia kindlasti veel tagasi, sest loodan mõnest siinsest butiigist leida ka oma ammu lahkunud ema kleiti, mille ta omal ajal Punasele Ristile annetas.»

Hendryck Viisck
Toronto

«Oli tõeline rõõm olla Viljandi külaliseks. Me ei tea maailmas ühtki teist linna, kus igale külalisele, olgu ta kas või Bakuu pealt kukkunud, pakutaks võimalust teatris lavastada. Me arvame, et see on teie linna Motorola. Hoidke ja arendage seda võimalust!

Täname siiralt sellise külalislahkuse eest ja kanname seda sõnumit rõõmuga maailmas edasi. Kõik, kes te tahate lavastada, tulge Viljandisse!»

Gümrah ja Rashid
Bakuu

«Tundsin end Viljandis nagu kodus. Ehkki Hiina ja Eesti asuvad teineteisest kaugel ning meie rahvaarvus on mõningaid erinevusi, oleme sarnasemad, kui oskasin arvata.

Nagu te võib-olla teate, on meil raskusi, et kõik spordirajatised Pekingi olümpiamängudeks valmis saada. Näiteks olümpiastaadioni 400-meetrisest jooksuringist on praegu mustkatte all kõigest 322 meetrit, ülejäänu ehitamine seisab maavaidluste taga. Arvasin, et see on vaid vähe arenenud Aasia probleem, kuid sattudes teie suurepärasele terviserajale, sain aru, et ka teil on samad mured. Tänan teid selle kogemuse eest!»

Nui Nel Jaks
Peking

«Imestan, kui mugavaks te olete oma inimeste elu teinud ja seeläbi ka turistide oma. Meil Las Vegases tuleb kõmpida sadu meetreid, et ühest kasiinost teise jõuda, teil aga hüppad muudkui vupsti ühest uksest välja ja teisest sisse. Keep doing a good job!»

James Caan
Las Vegas

«Stjopa bõl zdes.»

Stjopa
Kaminogorsk

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles