Kaks keskust astusid sammu euroabile lähemale

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rubiini maja lammutamisest on Viljandis räägitud aastaid.
Rubiini maja lammutamisest on Viljandis räägitud aastaid. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Ettevõtluse Arendamise sihtasutuse juhatus kiitis eelmisel nädalal heaks Viljandi kesklinna ja Polli kavandatava kompetentsikeskuse idee ning mõlema plaanitava keskuse juhid saavad nüüd asuda abiraha taotlemiseks projekti koostama.


Piisavalt hea idee on Ettevõtluse Arendamise sihtasutusele (EAS) esitanud Tartu ülikool, kes kavandab kultuuriakadeemia juhtide eestvõttel koos Viljandi ettevõtjatega kesklinna suurt loomeinkubaatorit, mis oleks üks osa kompetentsikeskusest.

Teise hea ideena pääses teise vooru Eesti maaülikooli mõte luua Karksi valda Polli teadmistepõhiste tervise- ja loodustoodete kompetentsikeskus.

18 ideest pääses järgmisesse vooru üheksa. Nende plaanide arendamiseks annab EAS kuni pool miljonit krooni abi ning kui aasta lõpuks valmiv projekt leiab ekspertide toetuse, ootab neid keskuse kuni 50 miljoni krooni suurune ehitusabi.

EAS-i ettevõtluskeskkonna divisjoni direktori Monica Hankovi sõnul on arendamiseks rohelise tule saanud ideede hulgas nii neid, mis käsitlevad arendusi Eesti traditsioonilistes ettevõtlusvaldkondades, kui ka uuemaid tegevussuundi.

Üheksa kavandit valis EAS, lähtudes kompetentsi prioriteetsusest piirkonnas, kavandatud tegevuste asjakohasusest ja vastavusest toetuse mõjueesmärkidele. Lisaks andsid valdkondlikud eksperdid soovitusi ideede arendamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles