Marko Jänes: närv vedas Jaapanis alt

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odaviskaja Marko Jänes on veendunud, et Jaapanis kergejõustiku maailmameistrivõistlustel omandatud kogemused kuluvad tal edaspidi marjaks ära.
Odaviskaja Marko Jänes on veendunud, et Jaapanis kergejõustiku maailmameistrivõistlustel omandatud kogemused kuluvad tal edaspidi marjaks ära. Foto: Lauri Kulpsoo («Postimees»)

Jaapanis Osakas kergejõustiku maailmameistrivõistlustel odaviskes tagasihoidliku tulemusega piirduma pidanud Viljandi kergejõustikuseltsi Sakala sportlane Marko Jänes tunnistas, et tema esimestel tiitlivõistlustel vedas teda alt võistlusnärv.

Marko Jänese parimaks tulemuseks jäi Osakas 69.65, mis andis talle 35 osalenu seas eelviimase koha. Oma elu parimal võistlusel eelmisel hooajal sai ta kirja 78.50. Tema selle hooaja parim vise on seni 76.74, mille ta tegi juunikuus Taanis Euroopa karikavõistlustel.

Marko Jänes, millise hinnangu annate oma esinemisele Osakas?

Kehva, väga kehva.

Soojendusel tundsin end hästi, oda lendas kaugele ja visketehnika tundus paigas olevat. Võistluskatsetel aga ei õnnestunudki oda lendama saada.

Võistlusnärv vedas alt, pabin tuli sisse. Olen küll üsna palju võistelnud, ent need olid ikkagi mu esimesed suured tiitlivõistlused.

Kas tagantjärele vaadates oli maailmameistrivõistlustele minek õige otsus?

Kindlasti. Olen nüüd väärtuslike kogemuste võrra rikkam. Kogusin palju tarkusi.

Üks asi on, et sain tunda suurvõistluste miljööd. Teisalt, kuidas tulen toime aklimatiseerumisega.

Aasta pärast on olümpiamängud.

Pääs Pekingi olümpiamängudele on mu järgmine eesmärk. Töötan selle nimel ning usun, et Jaapanis omandatu kulub Hiinas marjaks ära. Siis pole ma enam suurvõistluste debütant. Tean juba, mida teisiti teha.

Kas olümpia-aastaks valmistumisel muutub ka treeningplaan?

Mitte eriti. Ettevalmistumist uueks hooajaks alustan mandlilõikusega. Praegu tundub, et selleks sobiv aeg on oktoober. Pärast algavad treeningud.

Kas siis hooaeg pole läbi?

Praegu ei tahaks seda veel lõpetada.

Võistlusvorm on hea ja loodan uuesti viskekindluse leida. Püüan tänavu vähemalt 77 meetri peale visata.

Samuti oleks tore juba sellel sügisel täita olümpia B-norm 77.80, siis tunneksin end talvisel ettevalmistusperioodil veidi kindlamini.

Olen igal aastal tulemustes väikese sammu edasi astunud ja loodan tänavu sama teha.

Eestis on veel mitu võistlust tulemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles