Festivalil näeb aristokraatlikke pulmi

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandi vanamuusika festivalil on täna kell 19 Viljandi Jaani kirikus kontsert «La Pellegrina», mis taaselustab 1589. aastal Firenzes peetud Don Ferdinando Medici ja E Madama Christiana di Loreno (Christine de Lorraine) pulmapeo.

Seda ajaloo üht suursugusemat pulmapidu valmistati pikalt ette, ainuüksi muusikalised proovid kestsid terve aasta. Suurejooneliste kostüümide ja lavefektidega etendus kujutas maa ning taeva kooskõla.

Teose taasettekanne tuleb suursugune. Inglise dirigendi ja harfimängija Andrew Lawrence-Kingi juhatusel laulab filharmoonia kammerkoor ja mängib renessanssorkester, kitarril mängib Steven Player Rootsist ja vahetekste loeb näitleja Taavi Eelmaa.

Steven Player on renessansi- ja barokiajastu tantse maailma kontserdilavadel esitanud viimased kakskümmend aastat. Barokk-kitarrimängija ja tantsijana on ta teinud koostööd mainekate muusikute ning ansamblitega.

Barokkharfi ja basso continuo mängija Andrew Lawrence-King on üks maailma paremaid varajase muusika interpreete. 1994. aastal asutas ta oma ansambli The Harp Consort, millele järgnes seitsmeaastane leping plaadifirmaga Deutsche Harmonia Mundi. Ansambli CD-d on pälvinud auhindu.

Filharmoonia kammerkoor on kujunenud tuntuimaks eesti muusikakollektiiviks maailmas. Käesoleval aastal võitis Paul Hillieri juhatusel salvestatud heliplaat «Da Pacem» Arvo Pärdi muusikaga Grammy auhinna parima kooriplaadistuse kategoorias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles