Linnapea jagas välja 44 hõbelusikat

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Neljapäeva õhtuks oli Viljandi linnavalitsus kutsunud vastuvõtule need 44 uut kodanikku, kes olid sündinud eelmise aasta lõpul.


Linnapea Kalle Jents tervitas noorimaid kodanikke koos vanematega pärimusmuusika aidas.



«Näen selles saalis inimlikku õnne. Armastust ja õnne ei saa osta ühegi raha eest,» lausus linnapea kogunenud rahva poole pöördudes ning lisas, et Viljandi on päris hea laste kasvatamise koht. Ta soovis, et igal aastal sünniks siin vähemalt kakssada last ning et linnas jõuaks elanike arv taas 20 000-ni.



Tited vastasid argliku segakoorina, millest linnapea jutt siiski üle kostis.


Kõik beebid said hõbelusika, emad valge roosi ja isa kätte ulatati kotike raamatuga «Vanarahva titetarkusi».



Kaksikuid oli seekord koguni kaks paari: Kaspar ja Rasmus Mõru ning Maribel Emma ja Meribel Hanna Pidim. Aednikud Sille ja Tarmo Mõru olid tulnud beebisid rahva sekka tooma, pisikeste vanem vend, 16-aastane Kermo oli soovinud koju jääda. Maribeli ja Meribeli saatis koos ema Hellega vanem õde Helina Maria.



Prokurör Merike Tikk oli koos abikaasaga vastuvõtul, madrusekleidikeses lapsuke isa kätel. «Meil on nüüd tütrerõõm,» lausus ema. Pere vanem laps Silver on juba 20-aastane ja käib ülikoolis.



Pärimusmuusika aida haldusjuht Peedu Põld kõndis, kolmekuine Vihur süles, ema Kiti askeldas aga kahe ja poole aastase Pihlaga. Nii pidulikel puhkudel tullakse ikka koos perega välja.



Vastuvõtt lõppes traditsioonilise pildistamise ning linna vappi kandva suure tordi söömisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles