Viiratsi vald vähendas töötajate palka

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viiratsi valla juhid vähendasid kulude kokkuhoidmiseks ligi 90 valla palgal oleva inimese töötasu ning koondasid viis töökohta.


Vallavanem Sulev Kannimäe sõnul oli selline samm hädavajalik, et viia tasakaalu  eelarve, mis on ligi kuus miljonit krooni mullusest väiksem. Kümneprotsendilisest palgakärpest hoolimata on kulutusi praeguses eelarves siiski rohkem kui tulusid.



Töötasu vähendamine puudutab kõiki eelarvest palka saavaid inimesi, välja arvatud koolide aineõpetajad, sest nende raha tuleb otse riigikassast ja pedagoogidele peab olema tagatud riiklikult kokku lepitud alampalk. Volikogu vähendas 300 000 krooni võrra ka enda kulutusi.



Samuti otsustas volikogu koondada mitu valla palgal olevat töötajat. Lahkuma peavad arhiivispetsialist ning teede ja heakorraga tegelnud spetsialist. «Töökoormus on tunduvalt vähenenud,» selgitas otsust Kannimäe. Nende kahe töötaja ametiülesanded on kavas jagada ära teiste vahel.



Kalmetu koolist peab volikogu eilse otsuse järel lahkuma kaks katlakütjat ja ainus allesjääja saab tööd poole kohaga. Koondamise põhjus on asjaolu, et koolimajas on tööle pandud maaküte ning katlakütjaid pole enam vaja.



Lisaks otsustati, et Viiratsi lasteaed ei vaja enam majahoidjat-pesupesijat ning alles jääb vaid poole kohaga majahoidja.



Samas leidis volikogu, et Kalmetu koolil on vaja 0,4 kohaga majandusjuhatajat ning poole kohaga koristaja asemele täiskohaga töötajat.



Kannimäe sõnul jätkab vallavalitsus tööd, et leida eelarves kohti, kus saaks kulusid kärpida. «Praegu pole eelarvekava tasakaalus, kuid see on vaja tasakaalu saada,» kinnitas ta.



Viiratsi valla 2010. aasta eelarve suurus on ligi 55 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles