K-arvutisalong lõpetab tootmise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kevadel omanikku vahetanud K-Arvutisalong plaanib novembrist arvutitootmise lõpetada.

«Oleme olnud edukad nii jaemüügis kui arvutite tootmises, ent otsustasime keskenduda müügile, sest see tuleb meil kõige paremini välja,» lausus ettevõtte juhatuse liige Veiko-Peeter Kargu ajalehele Äripäev.

K-Arvutisalong otsib tootmise peatse lõpetamise tõttu peamist koostööpartnerit, kelle arvuteid müüa. Ettevõte on koostööd teinud näiteks Fujitsu Siemensi, HP ja Ordiga. Partnerit valides kaalutakse ka ML Arvuteid ja Sonexit.

«Tehas pannakse kinni ja töötajad saadetakse laiali,» rääkis Eesti suurima arvutitootja Ordi tegevjuht Ülle Kivirähk, kirjeldades konkurendi orbiidilt kadumist. Kivirähk peab K-Arvutisalongi tootmise lõpetamist siinsel turul väga tähtsaks muudatuseks ning Ordil on soov saada tema põhiliseks koostööpartneriks.

«K-Arvutisalong ei ole veel kuhugi kadunud, ent otsus tootmine lõpetada oli ennustatav ja igati loogiline samm,» sõnas ML Arvutite tegevjuht Mait Rahi. K-Arvutisalong on defineerinud end kindlalt jaemüüjana ning tootmine on Eestis jätkuvalt üks konkurentsitihedamaid valdkondi, analüüsis Rahi tootmise lõpetamise põhjusi. Kuigi Rahi ütles, et kuigi nad pole varem K-Arvutisalongiga koostööd teinud, ei välista ta toodete müügi läbirääkimisi.

Ordi teatas, et nemad tootsid eelmisel aastal 14 000 arvutit, ML Arvutid 11 000 ning K-Arvutisalong 5000. Sel aastal plaanib K-Arvutisalong käibeks 400 miljonit krooni, 30 protsenti rohkem kui mullu.

Endiste Säästumarketi omanike Indrek Prantsi, Armin Kõomägi ja Sven Mansbergi firma Upwind ostis Eestis 23 ja Soomes ühe kauplusega esindatud K-Arvutisalongi keti selle aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles