Ugala teatri «Libahunt» avab draamafestivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ugala teatril on au anda 4. septembril Tartus algava festivali «OmaDraama» avaetendus.

Kuus päeva kestev teatrifestival avatakse 4. septembril kell 14 Tartu Raekoja platsil. Kell 15 algab Vanemuise suure maja lavale spetsiaalselt ehitatud black box’is Ugala tantsuetendus «Libahunt».

August Kitzbergi draama motiividel sündinud tantsulavastus «Libahunt» esietendus Ugalas 18. veebruaril ning hooaja lõppedes pälvis lavastaja ja koreograaf Oleg Titov selle töö eest publikupreemia Kuldõun.

See on esimene tantsulavastus Ugala 86-aastases ajaloos. Seda, et draamanäitlejad on uudsest katsumusest auga välja tulnud, tunnistavad nii publikuhuvi kui kiitvad meediakajastused.

Oktoobris osaleb «Libahunt» ka Peterburis peetaval festivalil «Baltiiski Dom», kus Ugala on osalenud varemgi. 1994. aastal sai seal lavastuse «Hiirtest ja inimestest» eest lavastajapreemia Vjatšeslav Gvozdkov ning 1995. aastal lavastuse «Meie linnake» parima naisosatäitja preemia Tiina Mälberg.

Eestit esindava Ugala kõrval astuvad «Baltiiski Domi» programmis seekord üles teatrid Venemaalt, Poolast, Rootsist, Belgiast, Lätist ja Leedust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles