Igaühes on peidus raudmees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Triatlon on spordiala, millele mõtleminegi võib mõne spordikauge inimese panna õlgu võdistama. Võistlust alustatakse ujudes, jätkatakse jalgrattasõiduga ja lõpetatakse joostes.

Karksi noortetriatlon, mis peetakse esimest korda Karksi-Nuia paisjärve ääres sel pühapäeval, tahab murda stereotüüpe ning kutsub kõiki osalema ning end proovile panema.

Pealegi aitab selle alaga tegelemine edendada karskeid eluviise ja pakub kehalist tegevust, viies igaüheni teadmise, et ta suudab olla kehaliselt aktiivne, võimekas ja sihikindel. See aitab mõista, et terves kehas on terve vaim.

Tutvustamaks huvitavat ja vastupidavust nõudvat ala noortele ja harrastajatele ning kutsudes kõiki harrastussportlasi osalema, korraldab Mulgimaa Elu Edendamise Keskus sel aastal Mulgi triatlonide sarja, mille esimene etapp leidis aset jaanipäeval Viljandis ning järgmine on eeloleval laupäeval Karksis.

Miks võistelda triatlonil? Allakirjutanu on võistlustel saanud meeliülendava mulje, neil osalemised on osutunud tegutsemist soodustavateks motivaatoriteks. Sellised vastupidavust nõudvad alad nagu ujumine, jalgrattasõit ja jooks mõõdukas tempos hoiavad inimese tulemuslikuks tegevuseks vormis. Püstitatud eesmärkide täitmine vajab vaimujõudu ning ületatud raskustest tekkiv rahulolu lisab kindlust ja paitab eneseusku.

Enamikul harrastajaid kaasavatel triatlonidel on eri pikkusega distantsid, mille läbimine pole tavalisele harrastussportlasele konti murdev. Alla 12-aastaste distantsil ujutakse ainult 100 meetrit, sõidetakse jalgrattaga 5 ja joostakse 1 kilomeeter. Harrastajad ujuvad juba 250 meetrit, sõidavad jalgrattaga 10 ning jooksevad 2 kilomeetrit. Meie võistluste põhi- ehk sprindidistantsil ujutakse 750 meetrit, sõidetakse 20 ning joostakse 5,3 kilomeetrit. Ka viimati nimetatud distants on jõukohane harrastajale, tuleb vaid püüda oma jõuvarusid ratsionaalselt jagada.

Alustuseks tasub võistelda iseendaga ja seada siht lõpetada. Kui veel jõudu üle jääb, siis võib ju mõõtu võtta naabrimehe või isegi Karksi vallavanemaga, kes Mulgimaa elanikele head eeskuju andes starti tuleb.

Tavalise tervisesportlase või -jooksjana on paljud osalenud ratta- ja jooksumaratonidel, nüüd oleks aeg end proovile panna ka kuninglikul raudmeeste alal triatlonil.

Julgustuseks ütlen ja kutsun üles: lühemad distantsid ei ole konti murdvad, kuid rahulolu pärast võistlust ja eneseületust on ülev ja fantastiline tunne. Tule kohale, osale ning tunne, et sinuski on peidus raudmees!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles