Sõudjatele sätendas vee pealt hõbedat ja pronksi

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti täiskasvanute sõudmise meistrivõistlused andsid Viljandi klubi sportlastele viis komplekti medaleid, tiitlini meie noorte sõudjate võimed seekord siiski ei küündinud.

Viljandi sõudjate treener Ruth Vaar hindas sportlaste saavutusi täiskasvanute tiitlivõistlustel kõrgelt. «Meie tulevikuväljavaated on lõppenud võistluse põhjal head,» leidis ta.

Ruth Vaar pidas heaks tulemuseks Kaspar Taimsoo meeste ühepaadil saadud pronksmedalit ning naiste paarisaerulisel kahepaadil hõbeda võitnud Mari Vaiksaare ja Natalija Garankina saavutust. Ta tõstis esile ka Viljandi neidude kaheksapaatkonna pronksi.

«Kaspar Taimsoo jättis selja taha mitu oma peamist konkurenti. Mari Vaiksaar ja Natalija Garan-kina võtsid oma sõidust maksimumi, kaotades vaid eelmisel nädalal alla 23-aastaste maailmameistrivõistlustel viienda koha saanud paatkonnale. Tubli oli ka meie tütarlaste kaheksane, neiud hakkasid vanematele naistele südilt vastu,» kiitis Ruth Vaar.

Viljandi sõudjatest kuulus Eesti meistrivõistlustel medal veel naiste roolijata neljapaadile, mis lõpetas teisena. Tõsi küll, kuldmedalit oligi püüdmas vaid kaks paatkonda.

Täiskasvanute meistrivõistlustelt tõi hõbemedali koju ka Alo Kuslap, kes ainsa viljandlasena istus koos Pärnu kalevlastega spordiseltsi Kalev meeste roolijata neljases paadis.

Sõudetreener ei salanud, et ootas Pärnus peetud tiitlivõistlustel medalit ka meeste kaheksaselt paadilt, kuid selle võitmine takerdus tehniliste probleemide taha. «Pärast starti läksid paadi rooli liigutavad nöörid risti. Kui poisid probleemi lahendatud said, oli neil juba poolteist minutit kaotust. Sellest hoolimata otsustasid nad lõpuni sõita.»

Ruth Vaari sõnul on kahel viimasel hooajal viljandlaste meeste kaheksapaat olnud just nagu ära neetud. «Mullu noorte meistrivõistlustel sõideti meie kaheksasel rool puruks, seekord olid jälle rooliga probleemid,» kahetses Vaar.

Meeste ühepaadil pronksi võitnud Kaspar Taimsoo oli saavutatuga rahul. «Esimene aasta täiskasvanute klassis on kõigile raske, seega tähendab võidetud medal mulle palju,» ütles eilseks Soome üldfüüsilise ettevalmistuse laagrisse sõitnud viljandlane.

Taimsoo pääses oma eelsõidu võtjana finaali, ent jäi seal alla narvalastele Vladimir Latinile (6.55,1) ja Leonid Gulovile (6.56,9). Viljandlasele andis kolmanda koha aeg 7.02,4. «Oma selle hooaja peamist konkurenti Oleg Vinogradovit edestasin kümne sekundiga,» lisas Taimsoo.

Esikolmikule järgnesid Pärnu sõudeklubi mehed Silver Sonntak (7.10,1), Oleg Vinogradov (7.12,3) ja Denis Nessõn (7.37,8).

«See oli minu esimene meeste ühepaadil põhidistantsil võidetud meistrivõistluste medal. Kevadel sain medali sprindis,» rõõmustas mullu juunioride maailmameistrivõistlustel pronksi võitnud sportlane. «Tõsi, kõiki Eesti paremaid mehi kaasa tegemas polnud. Koondise neljapaat oli samal ajal laagris, Jüri Jaanson aga haige,» nentis ta.

Naiste paarisaeruliste kahepaatide finaalsõitu valitsesid ülekaalukalt nädala eest alla 23-aastaste maailmameistrivõistlused viiendana lõpetanud narvalanna Jevgenia Rõndina ja pärnulanna Kaisa Pajusalu (7.17,4).

Hõbeda pälvinud viljandlannad Mari Vaiksaar ja Natalija Garankina läbisid distantsi ajaga 7.43,3 ja edestasid kolmanda koha saanud Tartu neide kahe sekundiga.

Medalisaajate kõrval tuli viljandlastest neljandaks meeste paarisaerulise neljapaadi meeskond koosseisus Kaur Kuslap, Urmas Talimaam, Jaak Goretski ja Jürgen Roosen.

Eeloleval nädalavahetusel peetakse Hollandis juunioride maailmameistrivõistlusi. Viljandlastest teeb seal kaasa Martin Neerot, kes sõidab koos pärnulase Siim Lutoškiniga paarisaerulisel kahepaadil.

Medalistid

Eesti täiskasvanute sõudmise meistrivõistlustel medali võitnud Viljandi sõudjad.

Hõbemedal

• Mari Vaiksaar ja Natalija Garankina naiste paarisaerulisel kahesel paadil.

• Alo Kuslap meeste roolijata neljapaadil koos Pärnu Kalevi sportlastega.

• Eelika Naarits, Marge Rosen, Karin Neerot ja Birgit Pertelson naiste roolijata neljapaadil.

Pronksmedal

• Kaspar Taimsoo meeste ühepaadil.

• Mari Vaiksaar, Natalija Garankina, Mirja Palo, Liivika Lapp, Eelika Naarits, Marge Rosen, Karin Neerot, Birgit Pertelson ja Gitta Kivilaan naiste kaheksapaadil.

Allikas: Eesti Sõudeliit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles