Talvine pidu tõotab tulla taas rahvarohke

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talvine tantsupidu Viljandis. Foto on illustreeriv.
Talvine tantsupidu Viljandis. Foto on illustreeriv. Foto: Elmo Riig / Sakala

Järgmise nädala neljapäevast laupäevani peetavale talvisele tantsupeole tuleb sadu Eesti rahvatantsijaid, kellega koos asub jalga keerutama poolsada poolakat.


Talvine tantsupidu toob kokku enam kui 500 tantsijat. Pidu avatakse ametlikult 4. veebruaril kell 19 Viljandi kultuurimajas tantsuõhtuga, kus külaliste kõrval esineb rahvatantsurühm Vabajalg.



Peo tähtsaim päev on laupäev, 6. veebruar, mil Viljandi pärimusmuusika aidas saab osa poola tantsude õpitoast ning eesti rahvatantsijate kontserdist.



Kell 15 süütab maavanem aida ees peotule, mis kantakse rongkäigust saadetuna läbi südalinna Vabaduse platsile, kus sajad rahvatantsijad tuntud tantsupedagoogi Märt Agu juhatusel ühiselt tantsu löövad.



Peakorraldaja Vaike Rajaste sõnul on selle aasta repertuaaris tähelepanu pööratud sõõr- ja voortantsudele, aga kavas on ka valsse ning ring- ja paaristantse.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles