Sõudjad tegid korralikku tempot

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karin Neerot pälvis võistlusel eriauhinna kui suurima arenguhüppe teinud naissportlane.
Karin Neerot pälvis võistlusel eriauhinna kui suurima arenguhüppe teinud naissportlane. Foto: Erakogu

Laupäeval Tallinnas peetud rahvusvahelisel ergomeetritel sõudmise võistlusel «Alfa 2010» osales 31 Viljandi sportlast ja 14 neist jõudis omas klassis finaali.


Ainsa esikoha suutis võtta Hasso Arnim, kes startis meesveteranide hulgas. Viljandi sõudetreeneri Ruth Vaari sõnul on tema 1000 meetri distantsil näidatud aeg 2.59,1 veteranide seas väga tugev tulemus.



Viljandi spordikooli B-klassi sõudjad teenisid kaks hõbemedalit. Karl Mitt oli teine 47 noormehe konkurentsis ja Krete Koovit 11 tütarlapse seas. B-klas­si tüdrukute finaalis pälvis Erli Matt neljanda koha.



Meeste võistluse stardis oli 38 sportlast. Viljandlastest pääsesid finaali Kaspar Taimsoo, Alo Kuslap ja Kaur Kuslap. Esimene neist lõpetas kuuenda, teine üheksanda ja kolmas 12. kohaga. Võitis Tõnu Endrekson Allar Raja ja Andrei Jämsa ees.



Naistest oli tänavu taas kiireim pärnulanna Kaisa Paju­salu. Teisena lõpetas Tartu sõudeklubi esindav Sille Vaiksaar ja kolmandana Viljandi klubi liige Natalija Garankina. Neljanda koha hõivas Karin Neerot ja kuues oli Birgit Pertelson.



Tütarlaste A-klassis sõitis ennast 19 sportlase hulgast finaali ning oli seal kuues Eelika Naarits. Naiste kergekaalus tuli kuuendaks Kerli Leiman ja seitsmendaks Christi Oolo ning meeste kergekaalus oli seitsmes Jaak Goretski.



Võistlusel välja antud eriauhinna mulluse mõõduvõtuga võrreldes suurima arengu teinud naissportlasele pälvis viljandlanna Karin Neerot. Tänavu finaali ajaga 3.30,9 lõpetanud neiu parandas oma eelmise aasta tulemust 12,3 sekundi võrra.



Nagu ütles Ruth Vaar, ootavad meie sportlasi ees pingelised treeningud, et startida edukalt 12. veebruaril kodulinnas peetavatel Eesti meistrivõistlustel. Kui Tallinnas oli võistlusdistants 1000 meetrit, siis kodused meistrimedalid jagatakse poole pikemal võistlusmaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles