Naisjudokad pärjati kolme medaliga

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Soop teenis tänavustel A-klassi juudo meistrivõistlustel hõbemedali ja tema debüüt täiskasvanute tiitlivõistlustel lõppes viienda kohaga. Pilt on tehtud Viljandis treeningul, kus tema sparringupartner oli Tanner Saar. Paraku jäi too noorte tiitlite jagamisest vigastuse tõttu eemale.
Kristiina Soop teenis tänavustel A-klassi juudo meistrivõistlustel hõbemedali ja tema debüüt täiskasvanute tiitlivõistlustel lõppes viienda kohaga. Pilt on tehtud Viljandis treeningul, kus tema sparringupartner oli Tanner Saar. Paraku jäi too noorte tiitlite jagamisest vigastuse tõttu eemale. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi naisjudokad noppisid nädalavahetusel Tartus peetud Eesti A-klassi ja täiskasvanute meistrivõistlustel kaks hõbemedalit ja ühe pronksi.


Laupäeval selgitasid Eesti meistreid A-klassi judokad ja Viljandi spordikool oli esindatud kolme noorega. Pühapäeval, kui võistlustules olid täiskasvanud, käis tatamil viis viljandlast.



Pisike aps maksis kulla

A-klassi mõõduvõtul hõbemedali teeninud Kristiina Soop jäi kehakaalu alla 57 kg finaalis alla Keit Lutsarile Võrust.



Viljandi spordikooli treeneri Viljar Kanneli sõnul oli see matš võrdne ja pakkus häid võimalusi mõlemale poolele, paraku juhtus viljandlannal väike äpardus.



«Kristiina on harjunud ründama ja nii on teda ka ette valmistatud. Rünnakul võib aga ette tulla pisiäpardusi, mida vastane saab ära kasutada,» kõneles Kannel ning lisas: «Muidu tehniliselt korrektselt maadleva ja tugeva psüühikaga neiu esitusele võis väikse jälje jätta ka asjaolu, et ta vahetas tänavu võistluskaalu.»



Kõigest hoolimata tunnistas treener, et ta jäi Kristiina Soobi võitlusega rahule.


Pronksilahing omade vahel



Päev hiljem tegi Kristiina Soop oma debüüdi Eesti täiskasvanute tiitlivõistlustel. Need lõppesid talle kõrge viienda tulemusega, kusjuures heitluses kolmanda koha eest oli tema vastane klubikaaslane Ragne Varblane, kes oli kaalus alla 57 kg kaotajate ringi langenud pärast allajäämist hilisemale võitjale Jekaterina Klinkovale.



Sel turniiril eelkõige kogemusi hankimas käinud Kriistiina Soop sai avaringis kaotuse hilisemalt hõbemedalistilt Katarina Tširkinalt.



Hõbemedal Svetlana Kazantsevale

Kolmanda tiitlivõistluste medali tõi Viljandimaale täiskasvanute meistrivõistlustel naiste kehakaalus alla 48 kg kaasa teinud Svetlana Kazantseva.



Viljar Kanneli jutu järgi on Kazantseva juudoga tegelnud küll kaua, kuid paraku napib tal võistluskogemusi.



«Vähene võistluspraktika andis tunda seegi kord,» tõdes treener.


Finaalis kohtus Kazantseva eksviljandlase, praegu klubi Do esindava Virge Tähemäega.



«Finaalis olid omad võimalused mõlemal poolel, aga Virge Tähemäe realiseeris suuremad kogemused kullaks,» rääkis Kannel.



Sander Aasmäe näitas sitkust

Viljandi spordikooli parima noormehena sai Sander Aasmäe A-klassi tiitlivõistlustel kaalus alla 66 kg seitsmenda koha.



«Sandri tulemusega võib rahule jääda. Ta on vintske poiss, kes naljalt ei kuku,» tunnustas Viljar Kannel oma õpilast.



Veidi jäi tema sõnul vajaka nii loosiõnnest kui ettevalmistusest. «Viljandis on raskema kaaluga judokaid, kellega koos iga päev võistlusteks valmistuda, vähevõitu.»



Sander Aasmäe pani end proovile ka täiskasvanute mõõduvõtul, kuid tugevas konkurentsis ei õnnestunud tal heitlusse kõrgete kohtade nimel sekkuda.


Nagu ütles Viljar Kannel, võitles Sander Aasmäe oma esimestel täiskasvanute meistrivõistlustel sitkelt ning vastastele midagi kergelt ei loovutanud.



Määrustiku muutuste ohver

Kolmandale A-klassi meistrivõistlustel kaasa teinud Viljandi judokale Aivar Russkile sai saatuslikuks aasta algusest kehtima hakanud uus määrustik.



Viljar Kanneli selgitust mööda ei tohi sportlane enam tatamil esimese liigutusena puudutada ega haarata vastase jalga — seda võib teha kas kontreerimisel või kombinatsiooni teise liigutusena — ning kõik, kes selle reegli vastu eksivad, kuulutatakse automaatselt, hoiatust tegemata, kaotajaks.



Selle muudatuse vastu patustas neil võistlustel ka Aivar Russki.


«Uue reegliga harjumiseks on vaja veidi aega. Varem omandatud võtted on paljudele automaatseteks liigutusteks kujunenud. Vastase jala haaramine on paljudele instinktiivne,» rääkis treener.



Täiskasvanute tiitlivõistlustel kaalus alla 81 kg kaasa teinud Elvis Russki maadles Kanneli sõnul küll tublilt, kuid puudu jäi aktiivsusest kohtumiste lõpuosas.



«Kahjuks ei suutnud ta kummaski matšis kättevõideldud edu lõpuni hoida,» tõdes ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles