Komisjoni juht hääletas teatripreemia võitja vastu

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ando Kiviberg
Ando Kiviberg Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linna antava teatripreemia saab Ugalas loodud teatrikohvik, ehkki otsuse teinud volikogu kultuurikomisjoni juht Ando Kiviberg oli selle vastu.


«Minu arvates tuleks teatripreemiaga hinnata kunstilisi, mitte marketingialaseid saavutusi,» ütles Kiviberg volikogu ees kõneldes. Samas oli Kiviberg oma ametikohustuste tõttu just see inimene, kes projekti «Teatrikohvik Ugalas» volikogule preemia saamiseks esitas.

Statuudi järgi valib teatripreemia saaja volikogu kultuurikomisjon ning volikogul jääb üle vaid otsustada, kas toetada ettepanekut või mitte. Volikogu saalis hääletas Kiviberg ainsana selle vastu, et 10 000 krooni suuruse preemia saaks Ugala teatrikohviku projekti eest.

Teatripreemiale oli kaheksa kandidaati.

«Teatrikohvik Ugalas» on viljandlaste seas kujunenud väga edukaks ettevõtmiseks. Kord kuus toimuvatel õhtutel on teatri töötajad uues, kohviku pererahva rollis. Teatrikohvikus tutvustatakse teatritegemise köögipoolt ja huvitavaid ajaloofakte ning pakutakse töötajate valmistatud maitsvaid ja erilisi toite.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles