Linna aastapreemia läks töökohtade loojale

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmisel aastal määras Viljandi volikogu linna aastapreemia poolsada uut töökohta loonud tekstiilifirmale Delux Domotex. Pildil  on ettevõtte omanik Göran Sjöholm.
er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA
Eelmisel aastal määras Viljandi volikogu linna aastapreemia poolsada uut töökohta loonud tekstiilifirmale Delux Domotex. Pildil on ettevõtte omanik Göran Sjöholm. er/ Foto ELMO RIIG/ SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi volikogu määras linna aastapreemia mullu poolsada uut töökohta loonud tekstiilifirmale Delux Domotex ja andis elutöö preemia 40 aastat arstina töötanud Mare ja Viktor Brinile.


Viljandi linna elutöö preemiale esitati 11 kandidaati ning preemia saavad arstid, perekond Mare ja Viktor Brin, kes on aastakümneid hoolitsenud viljandlaste tervise eest.

Aastapreemiale ehk aasta teole esitati kümme kandidaati ja selle saab tekstiili- ja õmblusettevõte Delux Domotex majanduslikult keerulisel aastal tootmise laiendamise ja töökohtade loomise eest.

Kultuuri- ja spordipreemiaid antakse välja kolm ja neile kandideeris kokku 26 kultuuri- ja spordivaldkonnas tegutsevat isikut ja ühendust.

Kultuuripreemia saab rahvusvahelise Viljandi kitarrifestivali kunstiline juht, kitarrimängija, helilooja ja Eesti muusikaelu edendaja, kultuuriakadeemia väljapaistev pedagoog, kitarri, saksofoni ja klaveri erialal kvaliteetse õppematerjali koostaja ning väljaandja Ain Agan, kes tõi eelmisel aastal oma juubelikontserdil Viljandi publiku ette Eesti paremad kitarristid ja muusikaeliidi.

Spordipreemiad lähevad sõudjale, paarisaerulises kahepaadis Euroopa meistrivõistlustel esimese koha ja maailmameistrivõistlustel kolmanda koha saavutanud Kaspar Taimsoole ja sõudjate treenerile Ruth Vaarile. Tema käe all on treeninud Kaspar Taimsoo, Alo Kuslap, Martin Neerot, Kaur Kuslap ja teised väga häid tulemusi saavutanud noored sõudjad.

Teatripreemiale oli kaheksa kandidaati. Teatripreemia saab viljandlaste seas ülimenukaks kujunenud projekt "Teatrikohvik Ugalas". Kord kuus toimuvatel õhtutel on teatri töötajad uues, kohviku pererahva rollis. Teatrikohvikus tutvustatakse teatritegemise köögipoolt ja huvitavaid ajaloofakte ning pakutakse töötajate valmistatud maitsvaid ja erilisi toite.

Aasta noore preemiale kandideeris seitse noort ja noorteühendust. Preemia otsustati anda noorteühendusele "Viljandi Drumlab" Guinnessi rekordi püstitamise eest katkematus trummimängus. Eelmisel aastal korraldas ühendus Koidu seltsimajas omanäolise ettevõtmise, mille jooksul mängiti ühte ja sama trummirütmi ühtejärge 30 ööpäeva ehk 720 tundi.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tiitlile kandideeris 11 asutust ja ettevõtet. Tiitli pälvis Viljandi Linnaraamatukogu lastekirjanduse osakond, kus on oluliselt laiendatud lastele suunatud tegevust erinevate ürituste, konkursside, viktoriinide ja näituste kaudu.

Viljandi linna 2009. aasta preemiad antakse üle Eesti Vabariigi 92. aastapäeva kontsertaktusel. Elutöö preemia ja aastapreemiale kaasnevad Viljandi linna teenetemärgid. Kõikide preemiasaajate nimed kantakse linna auraamatusse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles