Viljandis asub ametisse teine abilinnapea

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel abilinnapeaks kinnitatav Helle Aunap on kaks viimast aastat töötanud Krimmis Aleksandrovka keskkoolis eesti keele õpetajana. Ta ütles, et ettepanek asuda abilinnapeaks tuli talle ootamatult.
Reedel abilinnapeaks kinnitatav Helle Aunap on kaks viimast aastat töötanud Krimmis Aleksandrovka keskkoolis eesti keele õpetajana. Ta ütles, et ettepanek asuda abilinnapeaks tuli talle ootamatult. Foto: Elmo Riig

Viljandi volikogu kavatseb reedel kinnitada teise abilinnapea, kelleks saab pikka aega haridustööd teinud Helle Aunap.

«Teise abilinnapea koht luuakse seetõttu, et õige pea on vaja teha hariduse valdkonnas väga olulisi otsuseid,» põhjendas linnapea Peep Aru.

Ta selgitas, et lähemate aastate jooksul jäävad Viljandi koolid 500 lapse võrra väiksemaks ja linnajuhtidel tuleb leida vastus küsimusele, kuidas muutuvates oludes edasi tegutseda.

«Hariduses on vaja langetada kaalukaid otsuseid ja meil on vaja mõistust juurde tuua,» leidis Aru.

Abilinnapea kandidaadiks on seatud hiljuti Krimmis eesti lapsi õpetanud ja enne seda maavalitsuse haridusosakonnas töötanud Helle Aunap. Koalitsiooni kokkuleppe järgi kuulub see koht Isamaaliidule, sest kolmest võimuliidu suuremast partnerist pole iga päev ametis olevat linnavalitsuse liikme kohta vaid sellel parteil.

Aunapit kutsuti ameti juhiks

«Algse kokkuleppe järgi pidi Aunap tulema haridus- ja kultuuriameti juhatajaks, kuid olukord on muutunud,» rääkis volikogu esimees ja Isamaaliidu juht Tarmo Loodus.

Ta avaldas veendumust, et Aunap sobib sellesse ametisse väga hästi. «Oleme kaalunud eri kandidaate, teinud isegi konkursse, aga väljastpoolt kedagi tuua poleks mõtet,» leidis ta. «Aunap tunneb siinset olukorda ja on selles süsteemis pikka aega töötanud.»

Helle Aunap ütles, et ettepanek asuda abilinnapeaks tuli talle suure üllatusena, sest algul oli talle pakutud kohta haridusametis. «Aga mul on hea meel, et kõik spetsialistid ametisse jäävad, ja loodan, et koostöö nendega on tulemusrikas,» sõnas ta.

Esialgu Helle Aunap Isamaaliidu liige ei ole, kuid Tarmo Looduse sõnul on ta kirjutanud parteisse astumise avalduse.

Aunap on lõpetanud Tartu Ülikooli eesti keele ja kirjanduse õpetajana. Ta on töötanud õpetajana mitmes Viljandi koolis ning olnud maavalitsuse haridusosakonnas gümnaasiumide peaspetsialist. Viimati oli ta õpetaja Krimmis.

Opositsiooni kuuluva valimisliidu Kodune Viljandi esindaja Mart Salumäe leidis, et kaks abilinnapead, kes juhiksid eri tegevusvaldkondi, oleks Viljandile loogiline lahendus.

Opositsioon pole vastu

«Mulle on arusaamatu, miks see koht vahepeal üldse ära kaotati,» rääkis ta. «Kui Koduse Viljandi võimuperioodil teine abilinnapea koht loodi, küsiti meilt irooniliselt, kas see tehti seetõttu, et sellesse ametisse valitud Jaak Allik oli töötu. Nüüd tahaks praeguse koalitsiooni käest sama pärida.»

Salumäe lisas, et Aunapi vastu ei ole valimisliidul midagi. «Maavalitsuses tuli ta oma tööga toime.»

Uus abilinnapea peaks ametisse asuma 3. juulist ning temast saab ka kaheksaliikmelise linnavalitsuse liige. Isamaaliidu esindajatest peab seetõttu valitsusest lahkuma Jaan Paavel.

SELGITUSED

Mart Salumäe,

opositsiooni liige

Kui uut linnavalitsust kinnitati, siis põhjendati meile, et kaks inimest saavad selle tööga hakkama. Nüüd leitakse, et vaja oleks ikkagi kolme. Meie esimene küsimus volikogu reedesel istungil ongi see, kuidas seda tööd nüüd nii palju on tekkinud.

Peep Aru,

linnapea

Oleme abilinnapea Rein Triisaga seni toime tulnud, aga paraku ei jõua kõikidesse teemadesse küllalt süveneda. Et haridus- ja sotsiaalvaldkonna probleemid on väga spetsiifilised, on vaja nende teemade peale eraldi inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles