Vene gümnaasium pidas viimase aktuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavused gümnaasiumilõpetajad said viimast korda pilti teha vene gümnaasiumi sildi juures. Sügisel asub sellel kohal tahvel, millel on Kaare kooli nimi.
Tänavused gümnaasiumilõpetajad said viimast korda pilti teha vene gümnaasiumi sildi juures. Sügisel asub sellel kohal tahvel, millel on Kaare kooli nimi. Foto: Elmo Riig

Neljapäeval leidis Viljandi Vene Gümnaasiumis aset viimane lõpuaktus, millel kõlasid kõrvuti nii eesti kui vene keel.

«See oli viimane kakskeelsena korraldatud aktus, edasised on ainult eesti keeles,» ütles gümnaasiumi direktor Ardo Agasild.

Ta kinnitas, et 1. juulist muutub õppeasutus Viljandi Kaare Kooliks. Vene osakond säilib seal seni, kuni praegused õpilased põhikooli lõpetavad.

Gümnaasiumiklasse selles õppeasutuses edaspidi enam ei ole, sest 22. juunil astus vene koolist ellu viimane lend gümnaasiumilõpetajaid.

Kaare kooli esimesse klassi vene õppekeelega lapsi sügisel ei võeta. See Viljandi volikogu otsus ei tohiks aga kellelegi kannatusi põhjustada, sest juba kahel varasemal aastal on esimene klass soovijate puudumise tõttu avamata jäänud.

«Edaspidi on meil abikool, kus käivad lihtsustatud õppekava järgi õppivad lapsed,» rääkis direktor. «Samuti jäävad meile kasvatusraskustega laste ja toimetulekuklassid.»

Vangla osakond töötab koolis nii kaua, kui noortevangla Viljandis tegutseb. «Seni õpetasime vanglas nii põhikooli kui gümnaasiumi osa, kuid alates 1. juulist jääb meie kanda ainult põhikooliõpe,» lausus Agasild. Gümnaasiumihariduse andmist hakkab uuest õppeaastast vanglas korraldama Viljandi Täiskasvanute Gümnaasium.

Agasild avaldas arvamust, et saabuval õppeaastal hakkab Kaare koolis õppima umbes 170 last. Neist 30 on vene õppekeelega.

«Õpetajaid meilt ei lahku, sest vene õppekeelega pedagoogid olid nõus töötama väiksema koormusega,» rääkis direktor. Lõpuaktuselt sai head sõnad kaasa kooli kauaaegne füüsikaõpetaja Irma Künnapu, kes oli otsustanud pensionile jääda.

Vene gümnaasiumi nimetahvel plaanitakse pidulikult Kaare kooli oma vastu vahetada enne 1. septembrit.

Linnavalitsuse haridus- ja kultuuriameti juhataja Katrin Mändmaa ütles, et rohkem sisulisi muudatusi tuleval õppeaastal Viljandi koolides kavas teha ei ole, kuid Jakobsoni ja maagümnaasiumis on plaanis remont, mis tahes-tahtmata häirib koolielu.

Mändmaa selgitas, et maagümnaasiumi algklasside majast kolitakse lapsed remondi tõttu järgmise aasta 1. jaanuarist Kaare kooli. «Kui takistusi ei tule, saame väikeste majas uuesti õppetööd alustada 2007/2008. õppeaasta algul,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles