Külm on politseinike tööd vähendanud

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi politseiosakond.
Viljandi politseiosakond. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Krõbeda külma ja kuritegevuse taseme üldise langemise tõttu on Viljandimaa inimesed jaanuaris politseinike abi vajanud peaaegu kaks korda vähem kui aasta tagasi.


Kui eelmisel aastal sai politsei tööpäevadel keskmiselt kümmekond väljakutset ööpäevas, siis sel aastal on nende hulk tunduvalt väiksem.

«Eile oli viis väljakutset, üleeile neli,» luges politsei pressiesindaja Agu Lall kokku sel nädalal tulnud teated.
Needki pole üldjuhul tehtud tõsiste kuritegude pärast.

Vanemkomissar Alvar Pähkli sõnul antakse politseile näiteks infot valesti parkijate ja võimalike roolijoodikute kohta või pöördub korrakaitsjate poole mõni kauplus, kus on vahele võetud pisivaras.

«Külma tõttu on pöördumiste hulk tõepoolest vähenenud,» sõnas Pähkel. Samas on vanemkomissar veendunud, et kuritegevuse vähenemise taga pole üksnes paari­kümnekraadine pakane. «Statistika näitab, et eelmisel aastal muutuski elu turvalisemaks ja väljakutsete arv hakkas kahanema juba mullu,» selgitas ta.

Samas nentis Pähkel, et päris muretult pole aasta esimene kuu ka möödunud. «Liikluses on meil juba esimene hukkunu,» nentis ta. «Samuti on toime pandud üks pandimaja röövimine.»

Väidet, et majandusraskused suurendavad kuritegevust, vanemkomissar ei jaga. «Kui aus inimene jääb tööta, ei hakka ta üleöö vargaks,» leidis politseijuht.

Samas arvud näitavad, et varguste hulk eelmise aasta teisel poolel siiski veidi kasvas ning varaste ohvriks langesid inimesed, kellel viidi kehvalt valvatud ja kaitstud kuurist ära muruniidukeid, jalgrattaid ja tööriistu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles