Noored pillimehed tunnistati parimaks

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi muusikakooli dirigent Bert Langeler kandideeris ka aasta parima dirigendi tiitlile.
Viljandi muusikakooli dirigent Bert Langeler kandideeris ka aasta parima dirigendi tiitlile. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti kooriühing kuulutas pühapäeval Estonia kontserdisaalis peetud galaüritusel Viljandi muusikakooli puhkpilliorkestri aasta parimaks.


Viljandi orkester võitis omas kategoorias tiitli Tabasalu muusikakooli puhkpilliorkestri, Tallinna muusikakeskkooli puhkpillisümfoonikute ja Tapa linna orkestri ees.



2004. aasta sügisel Viljandis tegevust alustanud puhkpilliorkestri dirigent on ülemöödunud aastast Bert Langeler. Enne teda hoidsid taktikeppi Harry Illak ja Tuulike Agan.



Aasta parimat valides lähtus kooriühing kandidaatide konkurssidel saavutatud kohtadest, kuid võttis arvesse ka esinemisi ning tööd lastega. Viljandi orkester pälvis mullu Estonias peetud Eesti noorteorkestrite võistlusel «EST-NOK» oma vanuseklassis esikoha ning tema esinemisgraafik on üsna tihe.



«See on suur tunnustus ja kõige parem meel on sellest, et laste suur töö on ära märgitud,» ütles Viljandi muusikakooli direktor Tonio Tamra. «Nad teevad proovi kaks korda nädalas ja see on suur koormus.»



Puhkpilliorkester astus ka pühapäevasel galakontserdil üles ning Tonio Tamra hinnangul oli esinemine perfektne.



Pühapäevasel pidulikul kontserdil hüüti välja koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiate saajad. 14 tiitlile oli 78 kandidaati, kelle hulgast tegi valiku kooriühingu muusikanõukogu. Hinnati kooride, orkestrite ja dirigentide muusikalisi saavutusi, kontserttegevust, salvestusi, osalemist võistlustel ning panust ümbritsevasse kultuuriruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles