Töömehed lõikasid kaardunud puud jalalt

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval sulgesid liikluskorraldajad mõnes kohas Viljandi—Imavere maantee,
et traktoristid saaksid langetatud puid koristada.
Teisipäeval sulgesid liikluskorraldajad mõnes kohas Viljandi—Imavere maantee, et traktoristid saaksid langetatud puid koristada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Metsatöölised saagisid teisipäeval Viljandi—Imavere maantee äärest maha lumekoorma all vibuks kaardunud puud, et need liiklejaid segama ei hakkaks.


Viljandimaa riigimaanteid hooldava aktsiaseltsi Sakala Teed töömehed korraldasid umbes kilomeetrisel lõigul liiklust, töö tegid ära Olustvere ametikooli tellitud saemehed ja traktoristid.

«Oleme juba aasta oma metsi korrastanud,» rääkis Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli õppetalu juhataja Riho Kala ning lisas, et asutusel on 68 hektarit metsamaad. «Konkreetsel lõigul võtsime töö ette just sellepärast, et lumekoorma all olevad puud teele ei langeks.»

Maantee äärest saadud puit läheb koolile kütteks või müüki.

«See on tänuväärt üritus, kui metsaomanik ise oma metsamaad korrastab,» lausus Sakala Teede juhataja Toomas Leppik. «Vähesed viitsivad seda teha, kuigi seadus kohustab neid maanteeservi puhastama. Õiged naabrid ju ei risusta piire väljalangenud puudega.»

Teemehed tohivad eramaalt koristada vaid juba teele langenud puid, kännult lõikama nad minna ei või.

«Tänavu on puid lumekoorma all teedele langenud ja langeb veelgi,» nentis Leppik.

Mootorsaemehed lõikasid puid ja kaks traktorit lükkasid tüved kohe tee kõrvale, et need hiljem liiklejaid häirimata tükeldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles