Mulgikross osutus tiitlite jagamiseks

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Jaanuari algul Holstre-Nõmmel peetud Mulgikross jäi Eesti talviste motokrossi meistrivõistluste ainsaks osavõistluseks, mille tulemuste põhjal selguvad ka meistrid. Viljandi motoklubi sõitja Jaanus Koval peab talvehooaja tiitlite jagamisel leppima neljanda kohaga.
Jaanuari algul Holstre-Nõmmel peetud Mulgikross jäi Eesti talviste motokrossi meistrivõistluste ainsaks osavõistluseks, mille tulemuste põhjal selguvad ka meistrid. Viljandi motoklubi sõitja Jaanus Koval peab talvehooaja tiitlite jagamisel leppima neljanda kohaga. Foto: Elmo Riig

Jaanuaris Mulgikrossil käinud publik nägi Eesti talviste motokrossi meistrivõistluste ainsaks jäänud mõõduvõttu, mille tulemuste järgi jagatakse medalid.

Eesti Mootorrattaspordi Föderatsiooni krossikomisjoni esimehe Heino Aavasalu kinnitusel jagatakse talvised meistritiitlid välja 7. jaanuaril Holstre-Nõmmel peetud Mulgikrossi kahe sõidu koondtulemuste põhjal. Eri põhjustel jäid pidamata kalendris olnud teine etapp Keilas ning reservvõistlusena kavandatud kross möödunud laupäeval Räpinas Linte rajal.

«Räpinas said ühe sõidu teha need, kes kohale olid tulnud ning külma trotsides sõita tahtsid, meistrivõistluste punkte seal aga ei jagatud,» selgitas Heino Aavasalu.

Keilas jäi etapp ära eelkõige seetõttu, et korraldajad ei saanud avaliku ürituse korraldamiseks omavalitsuselt luba, kuid sooja ilma ja vihmasaju tõttu poleks seal nii või teisiti võistelda saanud.

Räpinas külmast hoolimata peetud võistlustel käis Open-klassis 11 startinu seas rajal kaks Viljandimaa meest. Jaanus Koval lõpetas ainsa võistlussõidu Martin Leoki järel teisena. Talle järgnenud Jüri ja Toomas Triisa selja taga lõpetas viiendana Timo Männigo.

Alla 85 cm³ rataste klassis tosina võistleja seltsis rajal käinud Viljandi klubi noormees Elary Talu sai neljanda koha.

Open-klassis pälvis talvise meistritiitli Holstre-Nõmmel võidutsenud Aigar Leok. Jaanus Koval peab sel talvel leppima neljanda kohaga ning Timo Männigo oli Mulgikrossi kahe sõidu kokkuvõttes 11.

Klassis alla 85 cm³ läks meistritiitel Indrek Mägile. Elary Talu on tiitlivõistluste arvestuses 9.

ARVAMUS

Jaanus Koval,
krossisõitja

Räpinas oli võistluste alguseks 20 kraadi külma ja meistrivõistluste arvestusse see etapp ikkagi ei lähe. Igaks juhuks läksin kohale — mine tea, mis ilm teeb.
Minule oleks paremini sobinud, kui talvistel meistrivõistlustel oleks saanud mõne sõidu veel teha. Aga midagi pole parata, tuleb leppida neljanda kohaga.
Suvine tiitel on ehk hinnatavam, aga eks talvinegi tähenda midagi. Ikka on meeldiv, kui kokkuvõtete tegemisel autasustamisele kutsutakse.

Tagasi üles