Aasta ehitis on Suure-Jaani võimla

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Viljandimaa olulisim ehitis valmis tänavu märtsis Suure-Jaanis. Kooli juurde ehitatud võimla on üks paremaid maakonnas ja läks linnale maksma 30 miljonit krooni.

Koos spordisaaliga sai Suure-Jaani endale ka suure laenu, millest vabanemise nimel tegid linnajuhid kaks aastat rasket tööd. Äärepealt oleks laenukoorem takistanud nelja valla liitumist. Ministrite vastuolulised selgitused raha andmise kohta ajasid pahaseks naabervalda kuuluva Sürgavere mehed, kes korra isegi keeldusid ühinemisest ning hiljem esitasid valitsusele ultimaatumi. Aasta lõpuks tuli siiski kinnitus, et riik aitab laenu maksta.

Aastakümneid oodatud võimla on ilus ja nii suur, et seal saaks korraldada ka üle-eestilisi võistlusi. Näiteks on seal juba peetud Eesti vabamaadluse meistrivõistlusi. Peamiselt on saal siiski kohalike inimeste päralt.

AASTA TEGIJA

Tänase lehe esiküljel tunnustab «Sakala» tegijat, kes väärib tänavu toimetuse arvates kõige enam esiletõstmist.

Aasta teo või tegija tiitli võib saada tegu, isik, organisatsioon või objekt, mis või kes on toimetuse arvates kõige enam mõjutanud Viljandimaa elu. Tegemist võib olla nii positiivse kui negatiivse saavutusega.

Lisaks tegija tiitlile jagab toimetus tunnustust ka teistes kategooriates.

Must aasta liikluses

Viljandimaa liikluses pole nii rasket aastat varem olnud. Kui tavalisel aastal jääb liikluses hukkunute arv kuue ja kaheksa vahele, siis tänavu on avariides hukkunud 12 inimest.

Neljapäevaks oli maakonnas olnud 98 sellist avariid, milles inimene viga sai. Vigastatute arv oli 158.

Kõige raskem õnnetus juhtus mai lõpul, kui linna lähiliinil sõitev buss põrkas kokku täislastis palgiveoautoga. Raske õnnetuse tagajärjel hukkus üks inimene ja vigastatuid oli 22.

AASTA TSITAAT

«Meile on ette antud tööplaan, et omavalitsustest tuleb mingi arv inimesi kohtu ette saata.»

Prefekt Aivar Otsalti lause Viljandimaa omavalitsusjuhtidega korraldatud kohtumiselt, millest sai alguse niinimetatud mõõdikuskandaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles