Raskejõustiklased võrdlesid jõudu

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Raskejõustikuklubi Power eestvedamisel korraldatud maakonna lamades surumise meistrivõistlustel lükkas suurima raskuse 175 kg kätele Kalmer Roosna, Wilksi punktisüsteemi arvestades saavutas parima tulemuse Mihkel Lees.

Võistluse direktori ja korraldaja Raimo Kaasiku andmetel osales möödunud laupäeval peetud mõõduvõtul 23 raskejõustiku harrastajat, nende seas oli kaks Spordiklubi Hallistet esindanud naisterahvast.

Mõlemad õrnema soo esindajad, kes söandasid kangisaalis oma võimeid proovile panna, pälvisid oma kaalus konkurentsitult parima tulemuse. Inga Jansoni tulemus oli 40 kg ning talle kuulus esikoht kehakaalus alla 67 kg.

Kersti Kaska lõplikuks tulemuseks kaalus alla 75 kg jäi 42,5 kg.

Mehed selgitasid parimaid seitsmes võistluskaalus, kus eri arvestust peeti noortele ja täiskasvanutele.

Jõutõstmise ja lamades surumise absoluutse paremuse selgitamisel kasutatakse Wilksi koefitsienti ehk tulemusest ja kehakaalust lähtuvat indeksit.

Selle kohaselt saavutas seekord parima tulemuse Jakobsoni gümnaasiumi noormees Mihkel Lees, surudes kätele 140 kilo. Omas võistluskaalus, alla 67,5 kg oli see parim tulemus noorte ja täiskasvanute arvestuses. Raimo Kaasiku kinnitusel jäi Leesil Eesti noorte rekordini jõudmisest vajaka 2,5 kilo.

Meeste kergeimas kaalus, alla 56 kg oli võitja Gabriel Eisel (SK Halliste) tulemusega 72,5 kg. Tulemusega 52,5 kg kuulus sama kaalu noorte maakonna meistri medal Sander Pütsepale (Paalalinna gümn.)

Kehakaalu alla 60 kg parima tulemuse 85 kg sai kirja nii noorte kui täiskasvanute arvestuses võitnud Kuno Kõrgekivi (SK Halliste), kaalus alla 90 kg oli samuti parim noorteklassi kuuluv Gert Mikk (Jakobsoni gümn.), kelle tulemus oli 95 kg.

Võistluskaalus alla 82,5 kg võitis täiskasvanutest tulemusega 135 kg Reigo Hein (RJK Power) ning noortest saavutusega 130 kg Elar Kraav (maagümn.).

Alla 100-kiloste meeste parimana ning ühtlasi kogu võistluspäeva suurima raskuse 175 kg kirja saanud ja võitjaks tunnistatud mees oli Kalmer Roosna (RJK Power).

Noorteklassi kuuluva Ivo Kralla tulemus 125 kg andis talle meistrimedali noorte arvestuses.

Üle 100 kilo kaaluvatest meestest lükkas Kaido Allikas (RJK Power) lamades asendist parimana sirgetele kätele 155 kg.

Võistkondlikult osutus tänavu edukaimaks nelja sportlasega esindatud Jakobsoni gümnaasium. Teine oli klubi Power, kelle nimekirjas oli võistlemas kolm meest ning kolmas oli nelja sportlasega esindatud Spordiklubi Halliste.

Viljandimaa 2006. aasta maakonna jõutõstmise meistrid selguvad veebruaris.

Koefitsient

Wilksi punktisüsteemi kasutatakse jõu ja kehakaalu koefitsiendi arvutamiseks jõutõstmises. Wilksi koefitsienti kasutatakse võistlustel absoluutse võitja ja järgunormatiivide täitmise selgitamiseks.

Allikas: internet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles