Kaspar Taimsoo aasta läks täkkesse

Madis Luik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Meeste ühepaadil sõudmise juunioride maailma meistrivõistlustel pronksmedali võitnud viljandlasel Kaspar Taimsool seisavad ees töised aastad. Juunioride klassist lahkunud sportlane teeb iseendaga tööd tuleviku nimel.

Kevadel 19-aastaseks saav sportlane mõtleb nostalgiliselt möödunud hooajale ning avaldab kahetsust, et juunioride mõõduvõtule tal enam asja pole. Töö käib aga juba alla 23-aastaste maailma tippu trügimise nimel.

Kaspar Taimsoo, lõppev aasta oli teile ilmselt väga õnnelik.

Aasta oli väga hea, maailma meistrivõistluste kolmas koht on väga väärt sündmus.

Kevadel oli raske. Talvisesse ettevalmistusse jäi haiguse tõttu pikk tühimik, mis tuli kevadel topelttööga täita.

Kas tagantjärele võib öelda, et kõik läks õnneks?

Jah. Kõik läks tegelikult ju suurepäraselt.

Talvine paus treeningutes ja tõdemus, et pean kavandatud kahese paadi asemel üritama pääseda maailma meistrivõistlustele ühesel, lisasid motivatsiooni.

Kui kõik oleks eelmisel talvel plaanitult läinud, oleksime arvatavasti Alo Kuslapiga sõitnud Saksamaal kahesel paadil. Seda, kuidas meil seal läinud oleks, on küll tagantjärele väga keeruline öelda, kuid koostöö oli meil juba päris hea.

Mille nimel nüüd tööd teete?

Ees seisab periood, kus võistlustel võivad ajad küll paraneda, kuid kõrgeid kohti meeste konkurentsis on võrdlemisi keerukas saada.

Tuleval suvel üritan pääseda U-23 maailma meistrivõistlustele. Täiskasvanute omale mind vaevalt lubatakse, aga nagu treener ütles, on kõik minu enda teha.

Lõppenud üldkehalised katsed sul väga hästi ei läinud.

Katsed pole paljudele konkurentidelegi nende tugevaim külg, aga midagi need numbrid ikka näitavad.

Talvine ettevalmistusperiood on muidugi väga tähtis ja katsete tulemused annavad üldpildi, mis võiks minulgi tunduvalt parem olla.

Talvine treeningtsükkel algas mul võrdlemisi hilja, sest vahepeal käisin põlveoperatsioonil, millele järgnes kohe mandlite lõikus.

Eks üldkehalise ettevalmistuse tulemused pea kevadeks paranema.

Proovin ka ergomeetril meestega võimeid võrrelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles