Repliik: Kohtusid kaks väärikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

85-aastase Evald Raua silmanägemine on kehv. Aus oleks öelda, et võõras ümbruses tunneb Evald end üsna abituna. Ka bussi ronimine ja sealt väljasaamine on keeruline. Ta peab hoolega kõrvalt kuulama, mida õpetatakse, et millal tuleb aste ja kus pool on iste.

Ometi teeb endine taluperemees, loodusesõber, ilmavaatleja, pillimängija ja kandlemeister Abja Looduskaitse Seltsi korraldatud bussireisi täies mahus kaasa.

Matk on pühendatud kirjanik Karl August Hindreyle ja algab hommikul vara Abja mõisast, sest seal kirjanik sündis. Sõit viib huvilised üle Lilli piiripunkti Põhja-Lätti, sest sinna ostis tulevase kirjaniku isa endale 1887. aastal koha, et saada pärisperemeheks.

Evald iga kord bussist välja ei tule, aga giid Aksel Tiide-bergi jutt on kuulateski huvitav ning reisikaaslaste muljed ja jutuvadin kõrvadele armas.

Sika külas Öövesti künna-puu juures astub Evald püha ohvripuu alla küll. Katsub selle krobelist koort ja pehmet sammalt ning proovib korraks kahe käega ümber hiiglase haarata. Ilmselgelt tajub pime mees seda, mille tundmist teistel silmad segavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles